De volgende dag stappen we om 8.30 uur in de kano van Captain Hippo. Er is al veel bedrijvigheid langs de rivier: de vrouwen doen de was en de kinderen nemen een bad in de rivier. Captain Hippo heeft er zin in, hij vindt het peddelen in de kano erg leuk en lacht aan 1 stuk door. We gaan de kreek in en de rust van ochtend en de natuur valt over ons heen. Het is een prachtige kreek: we zien heel veel vogels en af en toe laten de apen zich zien. De bomen en planten zijn mooi groen, ondanks dat ze al even geen regen hebben gezien.

kreek-baboon-1 kreek-baboon-2 kreek-baboon-3 kreek-baboon-4

Captain Hippo peddelt rustig door de kreek en wijst ons op de vogels en planten. De kreek wordt smaller, maar het weerhoud hem niet door te peddelen. Hij vertelt dat hij vaker de kreek in gaat, om te vissen en van de vogels en de natuur te genieten. In een kano door de natuur is eigenlijk het allerleukst: geen geluid van de motor waardoor de vogels en apen zich niet laten afschrikken. Na een uur peddelen keren we om: de kreek loopt niet rond dus we gaan dezelfde weg terug. In de kreek leven ook nijlpaarden en Captain Hippo wijst ons op de paden die de nijlpaarden aan hebben gelegd uit de rivier het land op. Opeens horen we een hard geluid in het water: het klinkt als een plons. Het blijkt een nijlpaard te zijn. We gaan erop af en hopen hem boven water te zien komen. Ergens ook wel spannend, wij zitten in een kano en een nijlpaard is toch echt een stuk groter en zwaarder dan wij met z’n drieën bij elkaar. We wachten stil af tot we het nijlpaard boven water zien komen, maar helaas heeft hij zich goed verstopt tussen de bomen die in het water staan. Jammer, want dan hadden we hem toch wel echt van heel dichtbij gezien. We kunnen in ieder geval vertellen dat we met een kano heel dichtbij een nijlpaard zijn geweest.

hippo-baboonWe kanoën terug en voor we het weten zitten we weer op de rivier. Het is nog steeds laagtij en Captain Hippo peddelt naar de andere kant van de rivier. Hier zijn zandbanken en de kans dat we een nijlpaard zien liggen is groot. En ja hoor, als we dichterbij de overkant komen, zien we er 1 liggen. Hij ligt heerlijk in de zon en heeft niet in de gaten dat wij voorbij komen. Wat een indrukwekkend beest! Captain Hippo geeft ons ruim de kans foto’s te maken, waarna we terug varen naar het guesthouse. We hebben al aardig wat boottochten gedaan, maar het verveelt in geheel niet. Wat een mooie tocht weer!

Aangekomen in het guesthouse drinken we een kop koffie, waarna we onze spullen bij elkaar zoeken om weer te vertrekken. Adama en ik hebben op de kaart gekeken en we willen richting Sangulay. Volgens de kaart is hier een klein nationaal park en het ligt ook weer aan de rivier. Adama heeft al navraag gedaan en er is een guesthouse. Hij kent dit deel van Gambia niet heel goed, dus we hebben geen idee wat er te doen is. Leuk dus, dit wordt een verrassing! Tijd om weer verder te gaan!