Adama heeft vandaag een bijzondere missie uitgevoerd: hij heeft in Farafenni tweedehands werkkleding uitgedeeld aan de lokale bevolking. Mijn 2 beste vrienden en jarenlange Gambiagangers werken beiden voor de kinderboerderijen van Accres in Apeldoorn. Alle medewerkers van de kinderboerderijen zijn in de winter van dit jaar in nieuwe werkkleding gestoken en de “oude” werkkleding is door Accres geschonken aan Gambia. 23 dozen zijn verscheept middels Gambia for you en na een reis van 4 weken en een aantal weken wachten in de haven van Banjul, zijn ze dan eindelijk daar. Adama heeft een grotere auto moeten regelen om alle dozen in 1 keer mee te nemen vanaf het pick up point van Gambia for you naar Farafenni.

Accres heeft bewust voor het binnenland van Gambia gekozen omdat hier de hulp nog harder nodig is. De kleding die zij schenken is ook echt van goede kwaliteit en divers: er zijn poloshirts, shirts met lange mouwen, broeken en jassen. Adama is blij en trots dat hij dit kan en mag doen voor de stad waar hij vandaan komt. Hij heeft gezorgd dat een grote groep mensen bijeen komt op een plein in Farafenni waar hijaccres-1 en Fallou de kleding zullen uitdelen. Alles wordt uitgedeeld en veel mensen wisselen al snel hun shirt voor de nieuw poloshirts. Het levert kleurrijke plaatjes op die ik dan ook al snel doorgestuurd krijg van Adama. Echt hartstikke leuk om te zien dat deze mooie gift zo goed terecht komt!

Als ik alle foto’s doorstuur naar mijn vrienden, zijn ze heel erg blij en ontroerd. Jarenlang zijn zij elke winter op vakantie in Gambia geweest en zij kennen de armoede en de noodzaak voor hulp erg goed. Dat zij dit namens Accres hebben kunnen doen, is ook voor hen een grote eer. Het is echt fijn om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier hulp wil bieden en een steentje bij wil dragen.