Al eerder heb ik geschreven over hoe belangrijk het is dat de kinderen zich op creatief vlak kunnen ontwikkelen. Ik werd geïnspireerd door hoe de kinderen in Farafenni een volwassen 1000 stukjes puzzel omtoverden naar een puzzel voor kinderen door de stukjes te gebruiken en hier figuren van te maken. Ik vertel dit verhaal tegen wie het maar wil horen (en ook tegen wie het niet wil horen!), en zo besprak ik dit ook met SImone Kol. Simone is nu 3 keer in Gambia geweest en zoals zovelen aangestoken door het “Gambia virus”. Simone doet haar eigen projecten om families te ondersteunen: zo heeft zij vorig jaar koekjes gebakken en verkocht aan vrienden, familie en collega’s en dit geld onder andere besteed aan schooluniformen, schoolgeld en dagelijkse yoghurt voor de kinderen. Simone is erg creatief en is na dit gehoord te hebben gelijk actief op Google gaan zoeken naar relatief makkelijk te maken leerzame spelletjes voor de kinderen. Ze heeft kwartet en memorie gemaakt, spelletjes om het alfabet te leren, en spelletjes die het ruimtelijk inzicht doen ontwikkelen. Hartstikke leuk en zo’n goed idee om te doen.

Zo hebben Simone en ik een zondagmiddag besteed aan het uitknippen en lamineren van de spelletjes. Met een geweldig resultaat! Zowel Simone als ik zijn in december weer in Gambia en we kunnen deze spelletjes dus samen gaan uitdelen en uitleggen hoe het werkt. Tijdens de middag knippen (als u dit idee wilt uitvoeren, ik kan een snijmachine aanbevelen!) en lamineren is het idee ontstaan dit project op de website te zetten om meer mensen te enthousiasmeren en te motiveren deze spelletjes mee te gaan nemen. Het is relatief eenvoudig en goedkoop, makkelijk mee te nemen in de koffer en leuk en leerzaam voor de kinderen!

img_1314 img_1312 img_1311 img_1309 spellen-8 spellen-7 spellen-5 spellen-4 spellen-2 spellen-1