Via het binnenland rijden we terug richting de kust. We passeren een deel van Kiang West National Parc, het is echt mooi hier. Ik ben hier vaker geweest, maar het blijft heerlijk om door deze natuur te rijden.

Rond 10.30 komen we aan in Kololi, het voelt echt als weer thuiskomen. Het is nog vroeg en tijd voor koffie. Ik heb onderweg een vriend gebeld die nu ook in Gambia is. We kennen elkaar vanuit de Gambia reisgroep op Facebook en delen de passie voor dit kleine landje. We hebben elkaar nog nooit in Gambia gezien, dus erg leuk om nu samen hier te zijn.

We drinken koffie bij Poco Loco en hebben elkaar genoeg te vertellen. Vele koppen koffie later nemen we weer afscheid, ik heb het strand gemist en wil echt even een paar uurtjes bij Lamin’s beach bar zitten. Lamin’s zit links van Poco Loco op het strand richting Senegambia. Het is een lekkere plek, rustig maar ook genoeg te zien. De bedjes zijn goed, de bediening is goed en het eten is erg lekker. Aangezien ik echt zoveel mogelijk de lokale ondernemers wil steunen (zoals Adama zegt “the local people have to dominate”), ga ik graag naar Lamin’s.

Na een paar uurtjes relaxen op het strand loop ik over het strand naar Solomon’s beach bar. Ik heb met mijn ouders afgesproken, ze zijn uiteraard benieuwd naar de verhalen over Senegal.
We drinken en eten wat en ik steek mijn ouders aan met mijn enthousiasme over Senegal. Mogelijk een leuke trip voor hen voor volgend jaar?
Na alle Senegal verhalen stelt mijn vader voor morgen de trip naar Farasuto te maken. De vrienden van mijn ouders zijn er nog tot vrijdag en willen Farasuto ook graag bezoeken. Ik had eigenlijk andere plannen voor morgen, maar deze trip wil ik eigenlijk ook graag doen. Farasuto staat nog niet op de website en ik wil alle trips die ik plaats zelf gedaan hebben, zodat ik uit eigen ervaring kan spreken.
Snel ben ik dus overgehaald en we spreken af om 7.00 uur morgenochtend. Weer vroeg opstaan, ik heb de wekker wel erg vaak gezet deze weken! Maar de wekker zetten voor trips is wel een stuk leuker dan de wekker zetten om te gaan werken!