Claudette heeft mij al heel vaak gewezen op de geweldige kanotocht die gemaakt kan worden door de kreek bij Tanji. Het is er steeds niet van gekomen en deze trip blijft maar op mijn lijstje staan. Gisteren belde Claudette met de mededeling dat ze samen met de stagiaires en vrijwilligers van onze stichting het plan heeft vandaag te gaan kanoën en ik moet hoe dan ook mee! Heel graag, dat is zeker geen moeten!

kanoen-6 kanoen-7We gaan einde van de middag zodat het niet al te warm is om te kanoën. We rijden naar Tanji waar we bij de brug in onze kano’s stappen. De tocht gaat door de kreek naar een eilandje dat ontdekt is door de kanoverhuurder waar we zullen aanmeren en een korte wandeling over het eiland zullen maken.

Claudette heeft niets overdreven: het is echt een mooie tocht. En ook erg leuk om zelf actief te zijn in plaats van gevaren te worden. Mijn armkracht is niet geweldig ontwikkeld, maar ik ben niet ontevreden over mijn kanokunsten. We gaan stroomafwaarts en hebben wind mee, dus dat zal zeker meehelpen.
Er zijn 3 gidsen met ons mee die ons alles vertellen over wat we onderweg tegenkomen.

We varen langs een verlaten lodge. De huisjes staan er netjes bij, maar het is duidelijk te zien dat deze lodge niet meer in gebruik is. Erg jammer, de locatie is perfect zo aan het water.
De kreek wordt smaller en we moeten goed sturen om niet tegen de kant aan te varen. Intussen hebben Claudette en ik een halve vergadering terwijl we rustig aan het kanoën zijn. Er zijn heel veel positieve ontwikkelingen gaande in de stichting, we krijgen heel veel (financiële) hulp aangeboden en het werk voor Claudette stapelt zich op. Als we dan toch samen in een kano zitten, dan kunnen we net zo goed gelijk e.e.a. overleggen!

Na een uur kanoën komen we aan bij het eilandje. Het is klein, maar oh zo mooi. De gids vertelt dat bij kanotochten in de ochtend, hier het ontbijt wordt geserveerd voor de vroege kanoërs. Volgende keer dus in de ochtend gaan kanoën, ontbijten op dit eiland lijkt mij heerlijk!
We lopen over het eiland, de gidsen wijzen ons op de vogels waaronder pelikanen en ijsvogels. Ook de kievit komt voorbij lopen, in Gambia noemt men de kievit “The diplomat” vanwege zijn zwart met witte veren die lijken op een maatpak.

Na de wandeling is het tijd om weer terug te gaan. Het is inmiddels 18.00 uur en in het donker kanoën is geen goed idee. De terugtocht is wat zwaarder, we gaan stroomopwaarts en hebben de wind tegen maar al met al ben ik echt niet ontevreden over mijn kano prestatie! Ik zal zeker spierpijn hebben morgen en ik zie al blaren op mijn handen ontstaan, maar dat mag de pret zeker niet drukken.
Ook het kanoën wil ik met heel veel plezier gaan aanbieden op de website. Het is een hartstikke leuke ervaring, de tocht is mooi, je bent lekker actief bezig en ziet veel mooie vogels en natuur tijdens de tocht. Weer een nieuwe trip erbij!