Driver en gids Adama Njum

Adama Njum is taxidriver en gids en kent alle hoekjes van Gambia. Vertel hem waar je heen wilt en wat je wilt doen en hij regelt het voor je. Alle trips op de website van gambiaexperience.nl worden gedaan door Adama, hij kent alle talenten persoonlijk en hij zorgt dat je met hen in contact komt. De trips zijn maatwerk omdat de wensen van elke toerist weer anders zijn. Vertel Adama wat je wilt doen en hij laat je weten wat de prijs is. Wil je voor je vakantie de prijzen weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Adama spreekt heel goed Engels, hij is super trots op zijn land en wil je er heel graag alles over vertellen en je het echte Gambia laten zien!

Bootgids Pa Musa

Pa Musa is de gids waarmee je de boottocht over de rivier The Gambia maakt in Georgetown. Pa is een oudere man en weet uitstekend zijn boot over de rivier te manoeuvreren. Hij wil je heel graag de nijlpaarden laten zien en gaat niet terug voordat hij deze gevonden heeft. Pa neemt geen vaste tijdsduur voor de trip, dit is echt afhankelijk van de nijlpaarden. Ook wijst Pa je tijdens de tocht op vogels, apen en andere bijzondere dieren in de natuur. Pa houdt afstand en laat je echt met je gezelschap genieten van de boottocht. Een tocht met Pa is echt avontuur en zeer de moeite waard!

Vogelspotter Farasuto – Ousman Sowe

Ga je vogels spotten in Farasuto? Dan zorgt Ousman Sowe dat je de meest zeldzame vogels ziet! Ousman heeft heel veel ervaring als vogel spotter, opgedaan bij diverse natuurparken in Gambia. Hij heeft alle benodigde diploma’s en mag zichzelf gecertificeerd vogel spotter noemen. Ousman is rustig, houd van een grapje op zijn tijd en neemt de tijd om je Farasuto en haar vogels te laten zien. Omdat Ousman in het bos woont, weet hij precies wat er gebeurt in de natuur en kent hij de plekjes van onder andere de uilen en de nachtzwaluwen. Een ochtend vogel spotten met Ousman in Farasuto is een must do tijdens je vakantie in Gambia!

Kleermaker Tim

Jouw eigen kleding laten maken? Hoe leuk is het om samen met een kleermaker jouw eigen jurk, broek, pak, rok, blouse of colbert te ontwerpen en door hem te laten maken! Dat is pas een souvenir uit Gambia! Tim is een ervaren kleermaker en kan zowel Afrikaanse als Europese kleding op maat maken. Samen met Tim koop je de gewenste stof op de markt of bij een stoffenwinkel. Alleen dat is al een beleving op zich. In zijn atelier neemt Tim je maten op waarna hij aan de slag gaat. Als je bestelling klaar is, dan komt Tim naar je vakantieverblijf zodat je kan passen. Uiteraard kan je dit ook in zijn atelier doen. Tim maakt tevens tassen en dekbedovertrekken dus genoeg souvenirs van Gambia om mee terug naar huis te nemen!
Tim levert kwalitatief goed werk tegen een, voor onze Europese maatstaven, lage prijs. Echt leuk om te ervaren en je gaat met een mooi aandenken naar huis!

Nieuwsgierig naar Tim’s werk? Klik dan hier voor foto’s.

Een dagje vissen met Alieu Mbey

Alieu heeft een vissersboot (The Yellow Boat) waarmee hij toeristen op meeneemt voor een dagje vissen. Je kunt kiezen voor 2 uurtjes, een halve dag of een hele dag vissen. En natuurlijk wordt jouw catch of the day aan het einde van de trip vers voor je klaargemaakt! Alieu is een vriendelijke jongen en doet deze trip samen met zijn broers. Vraag Adama naar een dagje vissen met Alieu en hij regelt het voor je!

Lama Barry

Lama Barry is een specialist op het gebied van paardrijden. Hij geeft les, ook aan kinderen, en verzorgt ritten op het strand. Je kunt zelf paardrijden of je laten rijden. Een rit met Lama over het strand is een echte belevenis waarbij je heerlijk tot rust komt!

Fruit Lady Ndey

Heerlijk op het strand een bord vers fruit? Ndey helpt je graag! Ndey is een vrolijke, lieve vrouw die elke dag weer heel erg haar best moet doen om klanten te vinden op het strand. Er zijn zoveel fruit ladies en allemaal hebben ze het hard nodig!! Ndey heeft een speciaal plekje: ze is heel vriendelijk, niet opdringerig en ze maakt de lekkerste fruithapjes! Alle fruitladies hebben een eigen nummer waaronder zij werken, Ndey staat bij het Poco Loco strand, en heeft nummer 3.

Vogelspotter Ebou Manneh
Ebou Manneh heeft een grote kennis van de vogels in Gambia. Hij weet de vogels te herkennen en zoekt samen met jou de plekjes op waar de bijzondere vogels zich bevinden. Naast zijn kennis over de vogels in Gambia, heeft hij ook heel veel kennis van de planten en bomen. Een dag met Ebou op pad geeft je een geweldig beeld van de vogels en de natuur van Gambia.
Ebou heeft altijd goede zaken gedaan als vogelspotter. Ebou heeft helaas geen auto meer waardoor hij niet dagelijks naar het toeristische deel van Gambia kan reizen om klanten te werven. Ik ben een dag met Ebou op pad geweest en ook als niet vogelkenner was het voor mij een geweldige dag. Ebou is onderhoudend, kan je heel veel vertellen over de natuur van Gambia en gaat echt op zoek naar de bijzondere vogels. Hij spreekt uitstekend Engels en is een echte gastheer. Ebou verdient het om zijn kennis met alle toeristen te delen!