ml-foundation-gambia-5ML Foundation Gambia 

Na al jarenlang op kleinschalig niveau kinderen in Brikama spelenderwijs voor te bereiden op naar school gaan, hebben Lenneke en Modou Manka in januari 2017 de stichting ML Foundation Gambia opgericht. De missie en visie van Lenneke en Modou is de jongste kinderen in de arme wijk in Brikama toegang te geven tot onderwijs. Dit doen zij door een school neer te zetten die uit kan groeien tot een kwalitatief goede en gecertificeerde instellingen met als extra element Engelse lessen op kwalitatief goed niveau.

In januari 2018 is een deel van deze droom werkelijkheid geworden: Lenneke en Modou hebben als stichting door actieve fundraising een stuk grond kunnen kopen in Brikama waar deze school gebouwd kan worden. Door nog meer geld binnen te halen, is in oktober 2018 de bouw van de school begonnen. Er is begonnen met de muur die het terrein omheind en het noodgebouw is gebouwd. Ondanks dat de school nog niet klaar is, zijn er nu al 45 kinderen die 5 dagen per week begeleid worden door 2 docenten.

Meer lezen en weten over dit mooie project: https://mlfoundationgambia.com/

 

schoolklasWealigara School 

Heb je spullen meegenomen (kleding, pennen, potloden, tandenborstels, etc.) en wil je deze uitdelen op een school waar nooit toeristen komen om spullen uit te delen? Adama neemt je mee naar Wealigara School. Deze school ligt niet in het toeristische gebied en kan jouw hulp heel goed gebruiken. Het bezoek aan de school is echt een belevenis: de kinderen komen je gedag zeggen en geven een handje, er wordt gezongen en gedanst en de schoolleiding vertelt je uitgebreid over de leerlingen en de school.

Tip: wil je pennen en schriften weggeven? Koop het niet in Nederland, maar in Gambia. Het is goedkoper en je helpt de lokale tevens ondernemer die deze spullen verkoopt.

Impressie van het bezoek aan de school? Klik hier voor een filmpje vol vrolijkheid!

SAMSUNG CSCAloë-vera Burn-treatment and Centre for Children Claudette Sarr-Krook, Nederlandse woonachtig in Gambia en tevens oprichter van de stichting Care for Natural, heeft een behandeling ontwikkeld op basis van Aloë Vera. De resultaten van deze behandeling zijn geweldig: niet alleen verzacht dit de pijn, deze behandeling zorgt tevens voor genezen van de wonden zonder littekens. Om meer kinderen met brandwonden te behandelen, heeft Stichting Care for Natural het Aloë-vera Burn-treatment and Centre for Children (ABCC) in Mariama Kunda opgericht. Mariama Kunda is tevens de locatie van het tuinen project van de stichting en in de Umbrella hut worden de kinderen met brandwonden behandeld. Je kunt het Aloë Vera Treatment Centre bezoeken: je krijgt uitleg over het ontstaan van de brandwonden en de lokale cultuur en je krijgt een rondleiding over het tuinenproject van de stichting. De rit naar Mariama Kunda is al een belevenis op zichzelf: over onverharde wegen, door een stukje binnenland van Gambia waardoor je een goed beeld krijgt van de Gambiaanse cultuur en leefwijze. Met het doen van deze trip steun je het ABCC en draag je je steentje bij aan de lokale werkgelegenheid. Voor meer informatie over de stichting Care for Natural en het Aloë Vera Treatment centre, www.stichting-carefornatural.org

Vrijwilligerswerk Aloë-vera Burn-treatment and Centre for Children


image1

 

De stichting Care for Natural is op zoek naar vrijwilligers voor het Aloë-vera Burn-treatment and Centre for Children (ABCC), het brandwondencentrum in Mariama Kunda, Gambia. Voor meer informatie http://www.stichting-carefornatural.org/Webwinkel-Category-9110661/Vrijwilliger%20brandwondencentrum.html en https://youtu.be/zbB3FCu0VII

Zelf doen: spelletjes maken voor de kinderen

spellen-8 spellen-7 spellen-5 spellen-4 spellen-2 spellen-1

Het onderwijs in Gambia is niet van dezelfde kwaliteit als het onderwijs in Europa. De scholen hebben onvoldoende lesmateriaal en onvoldoende leraren en de kinderen kunnen niet altijd hele dagen naar school. Het ontwikkelen van creativiteit en logisch inzicht is zo belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen en er is niet voldoende materiaal beschikbaar om deze creativiteit te ontwikkelen. Simpele spelletjes als kwartet, memorie en kleine puzzeltjes zijn eenvoudig en goedkoop te maken. Alle voorbeelden en figuren om dit te maken zijn te vinden op internet en met een schaar en lamineermachine heb je zelf de leukste spelletjes om uit te delen!

ResiRest: Eten bij een Gambiaanse familie

resirest

 

Ervaar de Gambiaanse gastvrijheid en de heerlijke Gambiaanse keuken door bij de mensen thuis te eten! Stichting 4Gambia en ResiRest hebben samen een initiatief opgezet voor thuiskoks in Gambia. Als toerist kan je via ResiRest bij een Gambiaanse familie thuis eten. Een super ervaring om het echte Gambia te beleven en voor de thuiskoks een geweldige kans om mensen te ontmoeten en tegelijkertijd hun inkomen te verhogen. Kortom, een unieke ervaring waarbij je tevens een goed doel steunt! Alle informatie over ResiRest en hoe je hieraan deel kan nemen vind je op ResiRest.com.