De berichtgeving over Corona in Gambia is divers, veel besproken en zoveel mensen hebben zoveel meningen. Het aantal besmettingen staat ter discussie, het sterftecijfer in Afrika lijkt lager dan in Europa en de VS, medicijnen tegen TBC, malaria en HIV kunnen helpen, en overleeft het virus dan toch minder goed in warme temperaturen? Als je alles leest en volgt word je er letterlijk gek van en lijkt de situatie hopeloos en uitzichtloos. Het is allemaal zo onvoorspelbaar.

Zullen we dan maar gewoon blijven dromen? Dromen dat het virus snel onder controle komt en we weer verder kunnen kijken dan 1 dag? Dromen dat Gambia zijn grenzen snel weer veilig kan openstellen voor de toeristen? Zodat de bevolking weer verder kan waar men in maart gestopt is en we weer volop trips kunnen aanbieden aan toeristen die Gambia graag met de lokale mensen willen ontdekken? Dat het afgelopen verloren seizoen helemaal goedgemaakt wordt door het aankomende seizoen? Ik doe dat liever dan doemdenken, zeker in deze tijden waarin niets voorspelbaar lijkt te zijn.

Droom met mij mee! Droom van die mooie trip naar Baboon Island waar je de chimps en de nijlpaarden van dichtbij kan bewonderen. Of de trip naar James Island over zee en over land waar je geconfronteerd wordt met het verleden van de slavernij. Of de trip naar het gastvrije Baobab Island met de mooie boottocht waarbij je kans hebt de krokodillen te kunnen spotten. Of wil je eindelijk een keer Djembe leren spelen op Paradise Beach? Of de verschillende projecten bezoeken van bijvoorbeeld Care for Natural, ML Foundation of het Horse and Donkey Fund? Of misschien wel die langere trip maken naar Niokola Koba in Senegal? Of bird watchen in Farasuto? Of op zoek naar de hidden gem of Darsilama? Kanoën in de kreek bij Tanji?

Inspiratie genoeg en ik weet dat ik liever gisteren dan vandaag in het vliegtuig zit met het vooruitzicht deze trips nog een keer te kunnen maken en daarmee een geweldige ervaring op te doen en de lokale bevolking te helpen hun toekomst verder op te bouwen. Natuurlijk, op voorwaarde dat het veilig is, maar daar dromen we toch ook juist van! Dromen zijn geen bedrog en hoop doet leven!

        parkieten1 pelican-island

  makasutu-ii  pirang-4