Met de huidige lockdowns en reisbeperkingen in de wereld is het toeristenseizoen in Gambia definitief ten einde terwijl het nooit begonnen is. Het uitblijven van het toeristenseizoen is funest voor de Gambiaanse economie en de gevolgen zijn elke dag weer zichtbaar. Meer dan 50 % van de bevolking is afhankelijk van de toeristenindustrie. Dit zijn niet alleen de mensen die werkzaam zijn in de toeristenindustrie, maar ook de families van deze mensen. Diegenen die zich gelukkig mogen prijzen met werk zorgen daarmee niet voor een inkomen voor zichzelf, maar voor hun familie. De financiële hulp uit het Westen dat veelal komt vanuit particuliere hulp, is voor veel mensen essentieel om te kunnen leven en hun families te onderhouden. Nu dit inkomen is weggevallen, is het elke dag moeilijker om te overleven.

We willen met deze website mensen zo graag helpen in het ontwikkelen van zelfredzaamheid, maar Corona heeft alles stilgelegd. We willen zo graag mooie trips en vakanties samenstellen, en daarmee de lokale ondernemers helpen een inkomen te genereren. Heel, heel hard hopen we dat we dit volgend seizoen weer kunnen doen. Als alles misschien weer een beetje normaal wordt en iedereen snakt naar de Afrikaanse zon. Dan staan wij klaar en zijn we meer voorbereid dan ooit!

Hulp in tijd van Corona

In de tussentijd proberen we te helpen waar we kunnen. Tim heeft weer een nieuwe voorraad mondkapjes gemaakt om in Nederland te verkopen. De mondkapjes die ik in november heb meegenomen waren snel verkocht en ik hoop dan ook deze lading snel weer kwijt te zijn. De mondkapjes kosten € 4,- per stuk, inclusief verzendkosten. Met dit bedrag zijn alle kosten gedekt en heeft Tim een eerlijk salaris waarmee hij zijn familie kan ondersteunen.

5-mondkapje 4-mondkapje

Interesse? Stuur een email naar maaikevanleeuwestijn@gmail.com met daarin je naam, adres en het aantal mondkapjes dat je wilt bestellen en dan zorg ik dat deze bij je thuis worden bezorgd.

Wil je een gezin ondersteunen in deze moeilijke tijd? Via Henk Bronneberg kan je voedsel bestellen voor een gezin in Gambia. Henk neemt je bestelling op waarna hij je de kosten voorrekent. Als je akkoord bent met de kosten, dan geeft Henk de bestelling door aan Ousman in Gambia. Ousman zorgt dat de bestelling wordt afgeleverd bij het gezin.
Je kan Henk bereiken via h.bronneberg@wxs.nl.