De de wereld binnenkort weer stapje voor stapje open lijkt te gaan, hebben wij stiekem de hoop dat het toeristenseizoen in oktober weer van start gaat in Gambia. Want stel je toch voor: eindelijk weer naar de zon kunnen in de wintertijd en er echt even onbezorgd tussenuit gaan, dat willen we toch allemaal! De mensen in Gambia snakken er in ieder geval naar en de opening van het seizoen is heel hard nodig. In een land waar meer dan 50 % van de bevolking afhankelijk is van toerisme en waar het dagelijks leven in normale tijden al niet makkelijk is, betekent de Coronacrisis een immense economische teruggang. Corona betekent in Gambia geen medische ramp, maar een minstens zo grote economische ramp.

Wij denken positief en zijn al aan het nadenken over hoe we onze website gaan promoten en welke nieuwe trips we willen gaan aanbieden. Ons laatste seizoen was, voordat Corona roet in het eten gooide, een goed seizoen. We hebben veel verschillende trips gedaan en ook veel verre trips gedaan. We hebben een aantal meerdaagse rondreizen mogen samenstellen naar de wensen van de toeristen, in zowel Gambia als Senegal. Meerdere toeristen hebben ons hun ideeën voor de dagtrips doorgegeven die wij vervolgens in een vakantieplanning hebben omgezet. Ale trips zijn gedaan door en met de lokale mensen in Gambia en daarmee hebben we veel mensen kunnen helpen met werk en inkomen. De referenties van de toeristen zijn overweldigend positief en daar zijn we hartstikke trots op! We hopen dan ook echt dat we dit jaar weer veel mensen een mooie vakantie in Gambia kunnen bieden en daarmee de mensen in Gambia weer kunnen helpen aan hun dagelijks inkomen.

De regels rondom het binnenkomen in Gambia veranderen regelmatig, zoals dit over de hele wereld het geval is. Onlangs heeft de Gambiaanse overheid bekend gemaakt dat bij reizigers vanuit de hotspot landen (waaronder Nederland) een verplichte sneltest wordt afgenomen bij aankomst op het vliegveld in Gambia. Deze regel vervangt de verplichte overnachting en Coronatest in een door de overheid aangewezen hotel, op kosten van de reiziger. Dat maakt het reizen naar Gambia weer wat eenvoudiger.
Naast de sneltest geldt nog steeds de verplichte negatieve Corona test, afgenomen maximaal 72 uur voor aankomst in Gambia. Hoe zich dit verder in de toekomst zal ontwikkelen, bij toenemende vaccinaties, weet niemand. Dat er ergens een moment komt waarop de wereld weer opengaat en we onbezorgd op vakantie kunnen, dat is een feit. Laten we heel hard hopen dat dit moment er is voor het seizoen in Gambia in oktober van start gaat. Veel mensen zullen graag een aantal weken vakantie in de zon willen doorbrengen en dan is Gambia bij uitstek een geweldige bestemming!

Alvast inspiratie op doen? https://gambiaexperience.nl/?page_id=60

  hippo-baboon vogelspotten_home   tips3 parkieten1