Op 15 oktober is het nieuwe toeristenseizoen officieel gestart. Gambia kijkt altijd uit naar de start van het seizoen en hoopt elk jaar dat weer veel toeristen het land gaan bezoeken. Dit jaar is de hoop groter dan ooit. Na twee jaar Covid en de torenhoge inflatie die ook Gamba teistert, is het dagelijkse leven nog moeilijker geworden. De prijzen voor basisbenodigdheden rijzen de pan uit en veel mensen kunnen zich een dagelijkse fatsoenlijke maaltijd niet meer veroorloven. De salarissen zijn niet gestegen en zijn in “normale” tijden al niet voldoende om van rond te komen. De dagelijkse uitdaging om te overleven wordt steeds groter en lastiger.

Ik hoop dat veel toeristen de weg naar Gambia dit seizoen gaan vinden! Een weekje of meer ontsnappen aan de winter en aan de hoge gasprijzen, voor mij is het een heerlijk vooruitzicht en ik hoop dat velen dat met mij delen. Wij zijn er klaar voor!