Wil je jouw ervaring delen? Heel graag!

30 Reacties

 1. Carlo van den Heuvel

  In Januari 2023 naar Gambia geweest.

  Samen met Maaike van Gambia Experience ons excursieprogramma in elkaar gezet.
  Wij gaven aan wat we wilde doen en zij heeft wat combinaties gemaakt zodat we een mooi vullend programma kregen.
  Maaike heeft ons in contact gebracht met Abdou.

  Abdou is een nette rustige beleefde goed engels sprekende jongeman van 40 met ambities en ruime ervaring in het rondleiden en gidsen van toeristen door heel Gambia. Ik wil even vermelden dat hij netjes en schadevrij rijd wat niet echt een standaard is in Gambia 😉 Dus je voelt je veilig en op je gemak bij hem in de auto.

  Als je met hem op pad bent probeert hij al je vragen te beantwoorden en legt hij ook uit waar je allemaal langs rijd,
  Is hij ergens je gids dan geeft hij je de ruimte maar houd hij altijd een oogje in het zeil of je niet te erg lastig gevallen word door de plaatselijke verkopers.

  Wij zijn met Abdou de volgende excursies wezen doen:

  Kanoën bij Tanji door de Mangrove (hij brengt je en wacht daar tot je terug bent)

  Bakau Katchikally Crocodil pool

  Tanji Fishing Village

  Senegal Casamance

  Banjul

  Abuko natuurreservaat (hij brengt je en wacht daar tot je terug bent)

  Abcas creek (Hij heeft ons gebracht en de volgende dag opgehaald, vanuit daar kun je mooie boot of safari tochten doen).

  James Island (kunta kinteh) Abdou rijd zelf tot de Ferry, en vanaf de Ferry regelt hij aan de overkant het vervoer en blijft bij je)

  Serakunde Market (Hij leid je rond en dat is echt wel nodig daar)

  River Gambia National Parc Tour (spotten Nijlpaarden/krokodillen/Chimpansees/Bavianen)

  Op de laatste dag hebben we Abdou getrakteerd op een drankje bij Calipso Bar aan Cape Point (Bakau), hier kun je lekker een drankje doen terwijl je in de aanliggende plas naar krokodillen en div soorten vogels kunt kijken. Abdou is een beetje terughouden qua drankjes of maaltijden aannemen, maar hij waardeert dit zeker.

  We hebben een hele fijne vakantie gehad en blij dat we dankzij Maaike een lokaal iemand hebben kunnen steunen ipv dat het meeste geld bij een touroperator blijft hangen. Daarnaast is het ook heel fijn dat je niet in een volle bus overal naar toe hoeft, maar gewoon jouw gezelschap.

  Abdou is een gemotiveerde jongeman die de ambitie heeft om een eigen touroperatie te willen beginnen, wij gunnen hem dit en hebben hier ook alle vertrouwen in.

  Abdou en Maaike bedankt.

  Carlo en Celina

  Antwoord
 2. Piet and Lucie

  Zeer goed verzorgd, een live-time experience. Zeker nu Nederland na 150 jaar eindelijk excuses aanbiedt voor deze misdaad tegen de menselijkheid (ook de VOC was in Gambia).

  Antwoord
 3. Matthijs

  Wij zijn eind juni een week in Gambia geweest en vooraf wat informatie bij Maaike ingewonnen. Via Maaike zijn we in contact gekomen met chauffeur en gids Abdou. Met Abdou hebben we een tour naar Kunta Kinta Island geweest. Dit was een zeer interessante tocht en goed georganiseerd. Het oversteken met de ferry was al een belevenis op zich. Ook hebben we een zeevis tocht geboekt via Abdou. Dit was met de yellow boat van Alieu. Ook dit was goed geregeld en veilig. Uiteindelijk 3 barracuda’s gevangen dus de tocht was zeker geslaagd. Maaike, Abdou en Alieu ontzettend bedankt voor de leuke tijd die wij in Gambia hebben gehad. Het was zeer waardevol dat we vooraf al wat informatie ingewonnen hadden en dat we al contactpersonen hadden die we via WatsApp konden benaderen en waar direct op werd gereageerd.

  Antwoord
 4. Robin Wijker

  Afgelopen februari met mijn ouders de tweedaagse tour River Gambia National Parc gedaan. Ikzelf was toen al 5 weken aan de slag als vrijwilliger voor de stichting Care For Natural in Mariamakunda. Voor ons allen waren deze dagen en eerlijk gezegd alle dagen in Gambia een onvergetelijke ervaring. Onze chauffeur en begeleider was Abdou..een hele aardige man die goed engels sprak en ons probleemloos manouvreerde langs de talloze militaire en politie checkpoints onderweg. Het is veel rijden en onderweg zijn maar je krijgt zo een mooie indruk van hoe het binnenland van Gambia eruitziet, de vele dorpjes en ontelbare bomen waaronder de baobab. Wij zagen ook enkele bosbranden in de verte..iets wat helaas regelmatig gebeurt. Na een dag rijden komen we aan op onze bestemming in Kuntaur. Van hieruit de boottocht met Captain Hippo richting Baboon Island en de nijlpaarden. Een bijzondere ervaring om de nijlpaarden in het wild in het water te zien en ook de chimpansees op het eiland. Helaas konden we niet meer aan land omdat de apen al teveel verwilderd waren. Wie goed kijkt ziet veel bijzondere vogels zoals IJsvogels en andere apensoorten langs de oevers. Helaas lieten de gevaarlijke nijlkrokodillen zich deze dag niet zien. Teruggekomen bij onze lodge konden we heerlijk ontspannen met een koud drankje langs de oever. Het avondeten was echt heerlijk, zoveel smaak. Ik had typisch Gambiaanse Domoda met kip en m’n ouders heerlijke pasta. Onze lodges waren ruim en koel en zagen er keurig uit naar Afrikaanse begrippen, prima bedden met een klamboe..een prima verblijf om een eerste reisdag mee af te sluiten. Na ons heerlijke ontbijt met broodjes, beleg en koffie of thee namen we afscheid van de uiterst gastvrije en vriendelijke eigenaren..en vervolgden onze weg naar de dichtbij gelegen steencircels van Wassu. Heel leuk om persoonlijk uitleg te krijgen over deze eeuwenoude steencircels.
  Hierna vervolgden we onze weg en gingen we na lang wachten met de pont de Gambiarivier over en via Georgetown/Janjanbureh weer richting de kust. Onderweg werden we getrakteerd op een grote groep bavianen die daar in het wild leven..ook heel leuk om te zien. De wegen waren grotendeels opvallend goed begaanbaar, breed en rustig. Alleen voor de vele checkpoints in de dorpen langs de weg moesten we gas minderen. Onderweg stopte Abdou voor pauzes..om even de benen te strekken of iets te kopen, te eten of te drinken bij de locals.
  Al met al 2 prachtige dagen die ik eenieder zeker kan aanraden via gambiaexperience.nl

  Antwoord
 5. Ellen Van Hoof

  Wij hebben eind oktober/begin november een week lang kunnen genieten van het mooie Gambia. Onze gids, driver Adama was een zeer goede, sympathieke man die ons elke dag het mooiste van zijn land liet zien. Hij is ook zeer kindvriendelijk en zorgde ervoor dat onze kinderen niets tekort kwam. Zo had hij een voetbal meegenomen omdat hij gehoord had dat onze zoon voetbalt, kocht hij elke dag lekkere nootjes en fruitjes, niets was teveel voor hem. Hij gaf ons het gevoel dat we niet gewoon toeristen waren, maar dat hij ons eerder zag als goede kennissen. We hebben geen seconde spijt van ons avontuur tijdens de corona pandemie naar Gambia en kunnen niet wachten om nog eens terug te gaan!

  Antwoord
  • RichaRD

   Beste Ellen, ik lees dat jij Gambia heb bezocht wij l
   Willen binnen kort ook maar is Dev toeristen stroom op gang dan bedoel ik dat er weer vertier op de stranden zijn en op de strip om savend een resurantje te pakken en niet uitgestorven is.

   Hoor graag
   Vriendelijk groet,
   Richard.

   Antwoord
   • mleeuwestijn

    Dag Richard,

    Ik heb jullie een mail gestuurd. Ik hoop dat we jullie in Gambia mogen verwelkomen!

    Antwoord
 6. Martine

  Bijzondere en mooie 7-daagse rondreis met Adama, mede mogelijk gemaakt door Maaike.

  We zijn net terug van 8 dagen Gambia, waarbij we eigenlijk nog geen ervaring hadden met Afrika, maar wel van avontuurlijke en actieve reizen houden. Tijdens een uitgebreide zoektocht op het internet zijn we uitgekomen op de website van Maaike. Daar vonden we precies wat we hoopten te vinden: een 7-daagse rondreis door Gambia met een lokale gids met in de planning van alles m.b.t. natuur, cultuur en geschiedenis. Na contact met Maaike te hebben gehad, besloten we dit te gaan doen.

  Adama was onze gids en hij kwam ons ophalen van het vliegveld. Hij is 7 dagen met ons op reis geweest en heeft ons op onze laatste dag, na een bonus nachtje aan de kust, ook weer naar het vliegveld gebracht. We hebben hem leren kennen als een hele open en vriendelijke man, waarbij hij graag vertelt over het leven in Gambia en je (meer dan) welkom wilt laten voelen in het land. Hij doet er zoveel mogelijk aan om het op de best mogelijke manier voor je te regelen, binnen de wensen die je aangeeft en binnen de mogelijkheden die er zijn. Ondanks dat er wel eens iets op zijn Afrikaans wat minder soepel gaat, weet hij een goed plan voor te stellen en te regelen. Tijdens de reis en excursies hebben we vijf krokodillen, enkele nijlpaarden, vier verschillende soorten apen en ontelbaar veel verschillende soorten vogels gezien. Bovenal hebben we bijzondere mensen ontmoet en veel van de leefgewoonten en het slavernij verleden meegekregen. En dat alles in één week!

  We waren goed voorbereid en vonden het een juist een hele ervaring, maar je moet wel rekening houden met het feit dat in het binnenland de voorzieningen en hygiene zoals we vaak gewend zijn (van thuis of aan de kust in de hotels) een stuk minder is, je geen warm water hebt, geen Wifi en dat de stroom regelmatig voor soms wel uren uitvalt. Het is voor te stellen dat dit niet voor iedereen geschikt of gewenst is op vakantie.

  We zijn enorm dankbaar dat we deze reis met Adama hebben mogen doorbrengen en we hadden dit dan ook niet op een andere manier willen doen. Ontzettend veel dank voor de organisatie door Maaike en Adama, dankzij hen hebben we een onvergetelijke reis gehad!

  Antwoord
 7. Simone en Chiel

  Een weekje naar de zon in februari. Dat was het idee. We waren al een aantal keer in de winter naar de Canarische eilanden geweest (wel erg kaal en zwart, die steenachtige bodem), en nu wilden we wat anders. Curaçao is weer ver vliegen (inclusief jetlag). En zo kwamen kwamen we uit op Gambia (6 uur vliegen bij een rechtstreekse vlucht, vriendelijke mensen, rijke natuur en cultuur.
  Eerst maar eens internet geraadpleegd over het land. De hoeveelheid nuttige informatie viel eigenlijk best tegen. En hoe zit het met de excursies? Gewoon meegaan met de groepsexcursie van het reisbureau? Of via een lokale gids? Maar wie dan?
  Gelukkig vonden we op internet de site van Maaike. Die site zag er betrouwbaar, degelijk en eerlijk uit. We hebben haar advies gevraagd voor drie dagen excursies (met iedere keer een rustdag aan het zwembad/strand er tussen), en vervolgens aan haar gevraagd om de lokale gids te regelen voor die excursies.
  Dat is ons uitstekend bevallen. In ons hotel (Senegambia, in Kololi: een aanrader, heel goed!) werd door ons reisbureau (TUI) bijna vergelijkbare excursies aangeboden als wij gingen doen, maar… twee keer zo duur en voor een groep van zo’n 20 personen (in plaats van de twee in ons geval). Bovendien hadden wij de mogelijkheid om aan onze eigen gids aan te geven of we ergens korter of langer wilden blijven (in plaats van mee te moeten hobbelen met een grote groep).
  Als gids hadden we Abdou. Een heel vriendelijke, rustige man, met een brede kennis die hij begrijpelijk kan overbrengen. Gelukkig reed hij ook rustig, want zodra je van de hoofdweg afgaat, kom je op een onverharde weg, met behoorlijk diepe kuilen en bulten.
  De eerste excursie was de city tour. Eerst naar de krokodillen-vijver, waarvan het water magische krachten schijnt te hebben. Even de angst overwinnen, en toch maar een zonnende krokodil geaaid. Daarna naar de Serekunda-markt. Wat een enorm aantal kleine kraampjes met vooral dierlijke en plantaardige producten! De markt is kennelijk helemaal op locals ingesteld, en door de enorme grootte van de markt zie je de toeristen niet meer terug. Gelukkig leidde Abdou ons rond, want zelf zouden we binnen een paar minuten verdwalen. Daarna naar de nijverheidsmarkt Brikama (waar het houtsnijwerk wordt geproduceerd). Erg leuk, en natuurlijk heel wat gekocht (eerst 1/3 bieden van de vraagprijs, en dan op ongeveer de helft van de vraagprijs uitkomen. Tja, het Hollandse systeem gaat sneller, maar dat van Gambia heeft ook wel wat).
  Vervolgens Paradise Beach, met een lunch bij de Rainbow strandbar. Prachtig strand, maar wel veel locals die je aanspreken om wat te kunnen verdienen. En tot slot naar het vissersdorp Tanji. Geweldig om die prachtige smalle boten met hun visvangst ’s middags terug te zien komen en het hele proces te kunnen volgen van de vis in manden doen, door het water dragen naar het strand, en dan in de koeling of de rokerij op het strand.
  De tweede excursie ging naar het Makasutu Cultural Forest. Vanaf de uitkijktoren heb je een adembenemend uitzicht op het natuurgebied en de zijtak van de Gambia-rivier. Met een gids gingen we het bosgebied in, en brachten we een bezoek aan de medicijnman (met moderne zonnebril) in zijn kleine hutje. Voor 100 Dalasi p.p. was hij bereid om onze hand te lezen, en de bos-gids vertaalde dat. Onze toekomst sloot mooi aan bij de dingen over ons gezin die we net daarvoor aan de bos-gids hadden verteld. De kanotocht over de Gambia-zijtak was ook geweldig. De lange smalle boot bleek verrassend stabiel en wendbaar.
  Helaas ging onze derde excursie (Baobab-eiland) niet door, omdat mijn vrouw buikklachten had gekregen, vermoedelijk van een dubbelgebakken ei met nog te rauwe dooier bij het ontbijt van het hotel.
  Onze gids Adbou kon op al onze vragen over de vele stammen en hun gebruiken, de eetgewoonten van de Gambiaan, politiek, schoolsysteem, noem maar op, een duidelijk en logisch antwoord gegeven. Op die manier weet je tenminste wat je ziet tijdens de excursie.
  Dankzij de site van Maaike hebben we gebruik kunnen maken van deze geweldige gids. Maaike en Abdou, bedankt!

  Antwoord
 8. Ans

  Alweer een weekje terug van een mooie vakantie in Gambia.
  We hebben genoten van het land, van de vriendelijke, vrolijke mensen
  en de tochten door Maaike geregeld.
  We hebben 4 dagen met chauffeur Abdou rond getrokken.
  Fijn dit met een lokale gids te doen.
  Hij rijdt prima, is rustig, maar weet ook veel te vertellen over zijn land.

  Op de hectische markt in Serrakunda hield hij ons goed in de gaten.
  Het bezoek aan de school in aanbouw in Brikama heeft veel indruk op ons gemaakt.
  Wat hebben onze ( klein) kinderen het hier dan toch goed.
  Ook de verhalen van Abdou over gezondheids- en ouderenzorg vond ik schrijnend.

  Op ons verzoek heeft hij ons naar de ferry in Banjul gebracht,
  waar we de overtocht gemaakt hebben.
  Een aanrader als je van chaos en hectiek houdt.
  Ik vond het geweldig.
  Al met al een hele indrukwekkende reis geweest waar we nog lang op terug kijken

  Antwoord
 9. Sandra Dorèl

  3 februari 2020
  Wij zijn 4 dagen met chauffeur Lamin op pad geweest. 2 dagen naar Georgetown, 2 dagen naar festival in Kartong.
  Ging allemaal heel goed, alleen de ferry bij Banjul was een crime. Lamin is een goede en betrouwbare chauffeur met wie we goed konden opschieten. We hebben hippo’s en chimpansees gezien, echt heel mooi.
  We hebben genoten en mochten we weer naar Gambia gaan, dan boeken we zeker weer trips via Maaike!

  Antwoord
  • Ilse

   Afgelopen weekend zou ik met mijn vriend een week naar Gambia vertrekken. We waren opzoek naar een organisatie die excursies voor ons kon verzorgen.

   Al snel kwam ik op internet de Gambia experience tegen en door de opzet van de site en de bijzondere verhalen van de locals, was ik al snel verkocht. Ik moest hier een paar excursies boeken!

   Ik kwam met Maaike in contact waarna zij alles precies uitwerkte zoals wij het wilde. De communicatie verliep snel en soepel. We hadden een heel fijn gevoel door de manier van communiceren van Maaike en ze stelde ons via de mail al op de hoogte welke locals we mochten gaan ontmoeten.

   Helaas kreeg een dag voor vertrek mijn vriend corona waardoor we de reis moesten cancelen. We besloten om een donatie te doen omdat we hoorde dat de locals het zwaar hebben sinds er weinig toerisme is door corona.

   Vanavond hebben we hele leuke foto’s ontvangen dat er grote zakken rijst van gekocht zijn, die met vele worden gedeeld daar. Het doet ons goed dat we iets terug konden doen voor zoon mooie organisatie!

   Hopelijk mogen we in de toekomst in het echt kennis maken met elkaar!

   Antwoord
 10. Christian Prins In de Weij

  Wij zijn net terug van onze vakantie naar Gambia, alle excursies door Maaike laten regelen, snelle reacties en alles tot in de puntjes geregeld. Adama kunnen we iedereen aanbevelen, hij weet veel van het land, kent iedereen, je voelt je echt veilig bij hem, en bovendien is hij super aardig en is heel flexibel, let niet op de tijd. 2dagen naar Georgetown geweest met een jeep. Lange reis maar zou ik zeker aanraden. Onderweg hebben we gevraagd of we even ergens langs de kant van de weg konden stoppen om de benen te strekken, oh jee, voor we het wisten werden we omgeven door een heel dorp met met volwassenen en kinderen, iedereen raakte ons aan, wij hadden ons ontbijt uit het hotel niet op en hebben dit weg gegeven, het werd ons uit de handen gerukt en op gegeten, dit was heel erg, hierdoor besef je hoe arm het in de binnenlanden is. In Georgetown hebben we een Boottocht met Pa Musa gedaan, hij zoekt inderdaad net zo lang door tot we Nijlpaarden zagen, tocht duurde bijna 4 uur, maar hij heeft ze gevonden. In Georgetown naar de gevangenis geweest waar we uitleg kregen over de slavernij, heel indrukwekkend, markt bezocht , naar een lokaal cafe geweest met Adama, en daarna naar een buffet restaurant waar we lokaal gegeten hebben. Volgende dag hebben we een boottocht met captain Hippo gemaakt, chimpansees gezien, en weer nijlpaarden, daarna naar de stonecirkels gereden en als slot de ferry naar Banjul genomen, wat een bijzondere tocht was.
  2de excursie was naar de krokodillen pool, weer veel uitleg gekregen, de Serakunda market bezocht,waar we goed in de gaten gehouden werden door Adama, ook een Batik atelier gezien,naar de craft market geweest waar we hebben gezien hoeveel werk het kost om iets van hout te maken, daarna een kanotocht door de mangrove bij Tanji gedaan. dit is zeker aan te raden, hele mooie tocht, op het eiland uitleg gehad over het ecosysteem, hoe ze zout winnen en veel mooie vogels gezien. de 3de dag zijn we naar een compound geweest waar we met de lokale bevolking zijn gaan koken, eerst naar de markt om alles te kopen, daarna vuur maken, zinken potten insmeren , alle ingrediënten wassen, snijden, kip ontvellen etccc. je ziet hoed de lokale bevolking leeft. Ga je naar Gambia neem kontakt op met Maaike en alles komt goed.

  Antwoord
  • Charlotte

   Wat hebben wij het fantastisch gehad. De driver Abdou heeft ons in 1 week een heel goed beeld van Gambia laten zien. Hij heeft ons opgehaald bij Abca’s Kreek Lodge vandaar zijn we naar Kuntaur gereden. Onderweg hebben we de stones circles van Wassa gezien. In Kuntaur had Abdoe een mooie lodge en een leuke boottocht met captan Hippo geregeld naar Baboon Island. We hebben hier inderdaad nijlpaarden en chimpansees gezien. De volgende dag zijn we naar Georgetown gereisd. Met de veerpont over, een belevenis op zich tussen alle kleurrijk geklede mensen. Bezoek slavenhuizen en een boottocht met Pa Musa. Tijdens deze boottocht hebben we een krokodil op 2 meter afstand op de kant zien liggen en verder genoten van de mooie natuur en vogels. Toen zijn we naar het wild park Niokola Koba in oost Senegal gereisd, waar we een safaritocht hebben gemaakt. We verbleven in een fantastisch guesthouse met uitzicht over de Gambia rivier. Na 2 dagen zijn we terug naar Gambia gegaan en verbleven we in Basse. Dit is in onze ogen een plek waar je een goede indruk van het echte Gambiaanse leven krijgt, in de ochtend bij een lokaal restaurant Gambiaanse ontbijt gegeten met de locals. De volgende dag naar Farafenni. Hier hebben we de markt bezocht met een Gambiaanse vrouw. Bij haar hebben we in de middag een maaltijd helpen bereiden en mochten we overnachten. s avonds gezellig met de buurvrouwen Akaya thee bij een kampvuurtje gedronken. Vervolgens zijn we doorgereisd naar Juffereh, waar we een bezoek aan James Island (Kunta Kinteh Island) hebben gebracht. Ook hier was de lodge fantastisch aan de gambiarivier. De laatste dag terug naar de westkust en onderweg hebben we Banjul gezien.
   Maaike wat heb je voor ons een fantastische reis gepland en Abdoul wat zijn we veel over Gambia te weten gekomen.

   Antwoord
 11. Wilbert Joosten

  We zijn al weer een weekje terug, het was echt een geweldige ervaring. We hebben een roadtrip gemaakt van 13 dagen door Gambia en Senegal; van Banjul naar de eindbestemming Dakar. Na een goed en constructief overleg met Maaike per mail hadden we een mooi programma samengesteld.
  Gids Adama heeft ons veel laten zien en beleven; een zegen in zo’n andere wereld. Je maakt met Gambia Experience kennis met het echte leven in west-Afrika. We moesten ons wel aanpassen aan de omstandigheden qua vervoer en accommodatie, maar dit paste dan ook weer in de context waarin we ons bevonden.
  We hebben genoten en kunnen het zeker aanbevelen. Onze favorieten waren de kookworkshop, Baboon Island en National Park Niokolo-Koba.
  We wensen iedereen veel succes met dit bijzondere project.

  Antwoord
 12. irma

  Dit jaar voor de tweede keer naar Gambia geweest en bewust voor een lokale gids gekozen.Je komt net wat meer te weten en op plaatsen waar je anders niet zo snel zal komen. Contact via mail en whatsapp gehad met Maaike,en de excursie was snel en goed geregeld.Met chauffeur/gids Adou een tweedaagse tour met overnachting naar Georgetown en Baboon Island gemaakt.Het was een lange rit maar zeker de moeite waard.Onderweg mooie natuur ,dorpjes gezien .Langs de route aan de kant vd weg bij een stalletje gegeten, weer een leuke ervaring rijker.Dag 1 met bootje het water op richting de chimpansees,erg leuk om te zien hoe ze daar leven,uitleg gekregen van de rancher daar.Nog geprobeerd om een nijlpaard te spotten maar die lieten zich helaas die dag niet zien.Overnachting in een lodge in Kuntaur ,erg basic maar wel mooi gelegen aan het water en s’avonds en s’nachts muisstil. Dag 2 richting Georgetown met de ferry overgestoken.Dat is heel leuk om mee te maken ,contact met de lokale bevolking heb je zo,iedereen wil met je praten.In Georgetown zelf het slavehouse en slave market bezocht. Erg onder de indruk van de verhalen en trieste geschiedenis van die plek.Op de terugweg nogmaals gestopt om wat te eten bij soortgelijk stalletje als de dag ervoor en de excursie was voor ons erg geslaagd.Bij een eventueel volgend bezoek aan Gambia zal,ik zeker weer bij gambia experience een excursie boeken.

  Antwoord
 13. Robin de Vries

  Afgelopen week (nov 2019) voor de 2-e keer naar Gambia geweest. In Gambia ligt een gemiddeld maandloon op 35€ en daarom hebben we gezocht naar lokale gidsen zodat het geld ook daadwerkelijk bij hun terecht komt. We kwamen al snel terecht bij de Gambia Experience en na telefonisch contact met Maaike was de keus snel gemaakt. En dit is een hele goede keuze geweest. Samen met Maaike de tour in elkaar gezet. Baobob eiland, Baboon eiland, Kunta Kinte eiland en de eco lodge Boboi als eindpunt.
  Adama haalde ons van het vliegveld op, heerlijke relaxte man. Hij bracht ons naar Baobob eiland. Prachtige natuur, midden in de jungle met veel vogels apen en Baobob bomen. Hier heerlijk overnacht en lekker gegeten. De volgende dag gingen we naar Baboon eiland waar wilde chimpansees leven. Hier een boottocht gemaakt en Chimpansee gezien. Wat mooi in het echt. We hebben overnacht aan de Gambia river. en genoten van de zonsondergang. Het onderkomen was wat minder, maar dat neem je voor lief na al dat moois.
  Het is een erg arm gebied, veel armer dan aan de kust. Als je kleding meeneemt of andere zaken dan is het heel dankbaar om het hier uit te delen. De volgende dag naar Kunta Kinte eiland gereden, indrukwekkend. Doorgereden naar de ferry, wat een avontuur. De boot helemaal afgeladen, erg kleurrijke mensen en iedereen praat met elkaar. Een hoop te zien. Aan het eind van de dag kwamen we aan bij Baboi. Heerlijk aan het strand en je voelt je echt midden in Gambia. Onze zoon heeft hier gesurft en we hebben heerlijk genoten van het eten, strand, juice bar en de Afrikaanse muziek.
  Als we weer naar Gambia gaan, dan wordt het zeker Boboi.
  En Adama is een geweldige man. Zitten er dorstige vrouwen in een overbeladen bus, Adama koopt drinken voor ze met als reden, als het mijn moeder was wilde ik ook graag dat iemand water voor ze kocht.

  Maaike, bedankt voor alles.

  Antwoord
 14. Demi & roy

  Met maaike in contact gekomen via gambiaexperience, maaike reageert snel via mail, maaike geeft ook enkele tips wat leuk is om te doen in Gambia.

  Wij zouden 3 dagen met Adama weg gaan.
  Dag 1 stond adama ons al op te
  wachten bij het hotel.
  Forest walk, baobap island en de boottrip rondom baobap island, carft markt
  Dag 2 oversteek met de ferry, james island, village tour
  Dag 3 krokodillen park, monkey park, grote markt, tanji.
  Adama vertelt onder het rijden van alles over gambia. Adama is een goede en betrouwbare gids.
  Wij konden het zo goed met adama vinden dat we de hele vakantie met hem weg zijn geweest ipv 3 dagen ?. Savonds zouden we met adama gaan uiteten hij nam ons mee naar de lokale restaurantjes ( waar de lokale mensen muziek maken en dansen) laatste avond met Adama nog naar een lokaal reggaeton party geweest. In een woord GEWELDIG!
  Volgende keer als ik terug naar Gambia ga ga ik zeker weer met Adama op tour !!!
  Bedankt voor de geweldige vakantie die je ons bezorgt hebt

  Antwoord
 15. Tonny

  Via een Nederlander op het vakantiepark aan dit adres gekomen. Via de app contact gehad. Een voorstel gekregen, We zijn naar Baobab Island geweest. Af daar met een bootje een boottocht gemaakt. Bij terugkomst een lunch. Chauffeur Adama heeft de trip verzorgd. Alles tot in de puntjes geregeld. We gaan zeker nog een keer terug naar Gambia. Bedankt voor een leuke dag.

  Antwoord
 16. Vincent Willemsen en Hellen IJsselstijn

  Via Gambia experience een dagreis geboekt. Een echte aanrader. We hadden een auto met chauffeur en tevens gids. Adama was keurig op tijd. We zijn naar de krokodillen pool geweest. Daarna de markt in Serekunda bezocht. En afsluitend naar Tanji geweest waar we de vismarkt bezocht hebben. Adama was een goede gids. Vertelde van alles over Gambia en haar geschiedenis. Vertelde wat we onderweg zagen. Alles was goed geregeld. Vantevoren was de prijs afgesproken en dat is een stuk goedkoper dan de trips via Tui. Door een lokale gids te huren steun je de lokale bevolking. Wij raden Adama echt aan.

  Antwoord
 17. Herman en Marie-Louise Ubbink

  Het was een heerlijke vakantie. Vooral de inzet van Abdoe was van groot belang en heeft bijgedragen aan een goed beeld van het land in die paar dagen. Het hebben van een eigen chauffeur is absoluut de moeite waard. Het hotel, Senegambia, is prima, echter geen eigendom van een Gambiaan, zoals ons medegedeeld werd. Locally owned hotels zou je kunnen aangeven. Wij zaten er aan het einde van het toeristenseizoen, dus veel ruimte in hotel, zwembad en kust en op trips een enkele andere toerist gezien. Wel gaan al een aantal hotels en restaurants dicht, maar nog steeds service en keuze genoeg.

  Drie trips gemaakt:

  Georgetown, 2 dagen. Heenreis langs de zuidkant van de rivier, terug bovenlangs. Guesthouse en boattrip waren prima, de foto is tijdens het wachten op de ferry in Georgetown, die liet enkele uren op zich wachten, maar daar moet je tegen kunnen als toerist. Iedereen blijft relaxed en vriendelijk. Chimpansees gezien, geen nijlpaarden gespot. Stonecircles waren indrukwekkend, vooral de uitleg van de gids was boeiend. Kosten: 12.000 voor Abdoe, Guesthouse totaal 2.600 incl ontbijt, diner, drinks, water en wifi. Baboon island trip 2.000 + 300 voor de gids die je onderweg oppikt.

  Paradise beach en Tanji. Prima dag uit. Het strand is paradijselijk, service prima. Tanji is een belevenis, geweldig om te zien hoe zo’n economie in beweging is. Kosten zoals jij al beschrijft 2.000 voor de trip excl wat eten en drinken.

  Lamin lodge + tree house. Op aanraden van Abdoe. Weer een heel andere wereld, oesters uit de mangrove zijn hier het inkomsten model. De vrouwen oogsten ze met kano’s, koken ze en sorteren de gekookte oesters in grootte voor eigen gebruik of voor de hotels. Een boottocht door de mangrove is indrukwekkend, geen motorboot, maar met peddelaars. De treehouse is overweldigend. Kosten: boot met twee gidsen/kanoërs 700 per uur per persoon, twee uren onderweg = 2.800. Behoorlijke druk om extra tips voor de gidsen 1.000 en de auto was afgesproken voor 1.200. Nog steeds een koopje voor de unieke dag uit, maar de business sense van de jonge gidsen aan het eind van de trip is wat “nadrukkelijk”.

  Vluchten met TUI prima, het free seating op het tussenstukje van Banjul naar Kaap Verdië is erg verwarrend maar wordt uiteindelijk vriendelijk opgelost.

  Je hebt ons enorm geholpen met je adviezen en goede contacten in Gambia.

  Heel veel dank!

  Antwoord
 18. Tjalling en Margriet Kamstra

  Wij hebben Adama als chauffeur gehad in Gambia. Wij kunnen Adama echt aanbevelen. Hij is betrouwbaar, netjes op tijd, en hield zich aan afspraken. Hij is vriendelijk en geduldig, en weet onderweg het e.e.a over het land te vertellen. Het was fijn om hem als chauffeur te hebben gehad!

  Antwoord
 19. Fia Scheper

  Als stel voor de 1x naar Gambia. Geen idee wat ons te wachten stond, dan sta ik daar en dan ? Wat kan ik doen en hoe waar en wat ? Zoeken op internet kwam ik op Gambia Experience en Maaike gaf me zoveel info en tips dat ik met een gerust hart de reis boekte en we vertrokken in tegenstelling tot 1 week wat eerst de bedoeling was voor 2 weken. Adama heeft ons opgehaald van het vliegveld en ons direct gebracht waar we geld voor een gunstige koers konden wisselen. We hebben een fantastische vakantie gehad. Adama heeft ons naar Senegal Fatala Park gebracht en we zijn met hem naar James Island gegaan. Gewoon heerlijk dat je kunt instappen en volop en zorgeloos kunt genieten doordat Adama alles onder controle heeft en alles voor je regelt ( als je dit wilt) vwb kaartjes kopen, grensformaliteiten/stempels halen bij Senegal enz. Ik vond het tenminste erg relax. Soms voelde ik me schuldig als ik uit de auto zat te kijken/genieten zonder te spreken maar Adama geeft je alle ruimte , is erg vriendelijk en houdt zich stipt aan de afspraken/tijden. Zeker een aanbeveling en in mijn beoordeling een dikke duim omhoog. Gambia: tja Maaike zei…je houdt ervan of je haat het en dat is denk ik zeker weten waar. Beetje afhankelijk hoe je eigen karakter en instelling en flexibiliteit is. Ik heb het omschreven als : Als je een beetje een empathische sociale kameleon kunt zijn heb je er een geweldig mooi tijd. Wij hebben het als een bijzonder aparte vakantie beleefd met een schat van herinneringen. Reizen kost je geld maar het maakt je zoveel rijker. Maaike en Adama heel erg bedankt voor jullie info tips en alles wat jullie hebben gedaan om deze reis voor ons zo aangenaam mogelijk te maken. Thanks jullie zijn top !!!!!

  Antwoord
 20. Simone

  Weer terug na 12 dagen Gambia en wederom trips via Gambia Experience gedaan! Dit keer wilde ik naar ’t binnenland!
  Na een paar uur rijden gearriveerd bij Tendaba Camp, wat een mooie plek om even te ontspannen. ’s avonds bleek er vlakbij een feestje van een bekende Gambiaanse artiest, dit was leuk om mee te maken. De volgende ochtend op tijd vertrokken naar Kuntaur. Ook wederom een super mooie plek aan de rivier. De rust, de vogel geluiden, leuke accommodatie met uitzicht op de rivier. Top geregeld allemaal door Adama. We hebben eind van de middag boottocht gedaan. Eerst langs Baboon Island, ik had de beelden ervan bij 3 op reis gezien en was even enthousiast bij ’t zelf mogen zien van de Chimpansees. Vervolgens waren we lucky want een mooie tocht werd beloond met t zien van 2 nijlpaarden. Volgende dag naar Faravenni, ook dit was weer een mooie rit.
  Spontaan had ik bedacht dat ik eind van m’n vakantie nog wel een nachtje naar Baobab Island wilde. Dit was geen probleem. Adama reserveerde de accommodatie en bracht me er naar toe. Wat een onwijs onwijs mooie omgeving. Er waren geen andere toeristen wat het nog extra bijzonder maakte. Veel lol gehad met Bob, Captain en ’t meisje welke een heerlijke lunch, diner en uitgebreid ontbijt voor me heeft gemaakt. De boottocht was super en behoorlijk wat vogels gespot! en als kers op de taart nog een krokodil gezien! 🙂 Voor wie echt even weg wil van de drukte kan ik deze trip meer dan aanbevelen! Dank je wel weer voor ’t kunnen doen van deze trips Adama en Maaike!

  Antwoord
 21. Wim en Linda

  Februari 2019 – Gambia wat een bijzonder land en wat hebben we genoten. De mensen zijn positief, vrolijk en innemend. Alle 11 tripjes die wij van te voren hadden besproken waren goedkoop en super geregeld door Maaike en zoals afgesproken stond Adama er altijd op tijd. Adama is een goede chauffeur (en gids) met humor en respect voor ieders zijn, hij geeft je de ruimte om zelf te kijken en te ontdekken en is er als je hem nodig hebt. Na alles wat we gezien, gehoord en geproefd hebben kijken we met een zeer goed gevoel terug en proberen het Gambia gevoel nog even vast te houden want dit is toch wel een echte aanrader! Met dank aan Adama en Maaike van Gambia Experience

  Antwoord
 22. Tillemans

  wij zijn een week in Gambia geweest en hebben vooraf met Maaike contact gezocht om een paar dagen een excursie te gaan maken. Maaike heeft voor ons een paar opties gegeven en een gids voorgesteld. We kregen Abdul als gids en hij is heel goed hij heeft ons heel goed begeleid naar verschillende plaatsen en heeft ons hele goeie uitleg gegeven. Als wij in de avond uren ergens heen wilden dat konden we hem whatsappen en kwam hij ons in ons hotel ophalen en later weer terug brengen.
  De volgende keer als wij naar Gambia gaan nemen wij zeker van te voren weer contact op met Maaike.

  Antwoord
 23. Linda en edwin

  Afgelopen jaar zijn wij 2 keer in Gambia geweest. De eerste trip was in mei/juni, zeg maar het naseizoen. In de voorbereiding op onze eerste Gambia reis kwamen we al snel terecht bij Gambia Experience. We waren door Maaike in diverse mails en telefoontjes voorbereid op een totaal andere cultuur, maar dat het zo anders zou zijn…… Gelukkig maakten we de eerste middag al kennis met Adama. Er was gelijk een klik. Adama is rustig en betrouwbaar. Hij dringt zich niet op. Tijdens alle trips gemerkt dat hij ons de rust en de ruimte gaf om van zijn land te genieten. Hij is flexibel, het dagschema kan zonder enig probleem onderweg worden aangepast. Dit is voor ons een absolute plus op de door de touroperators aangeboden trips. Ook de prijzen die Adama rekent liggen ver onder de prijzen die de reisorganisaties rekenen. Snel afspraken gemaakt voor een eerste dag met hem, Serekunda Market en Wealigara School.
  De markt, als eerste indruk van Gambia, was onbeschrijfelijk, zo compleet anders als thuis. Het verkeer onderweg, hoe bizar was dat…. Adama was bij ons en we konden daardoor eigenlijk in alle rust rondkijken. En dan de school, voor ons schokkend en aan de andere kant verrassend hoe kinderen en leerkrachten er ondanks de zeer beperkte middelen samen het beste van maken. Kinderen die eigenlijk met nagenoeg niets toch plezier met elkaar hebben. Rondrijdend met Adama in de buurt van de school zie je hoe hard het bestaan daar is. Helaas was het hoofd van de school niet aanwezig, daarom beloofd voor het einde van de vakantie nog een keer terug te komen.
  De tweede trip James Island, was wat ons betreft het hoogtepunt van onze eerste reis. Zelf helemaal niets hoeven te regelen, dat werd allemaal door Adama gedaan. Vroeg vertrokken en wederom de dagelijkse chaos in het verkeer. De overtocht met de ferry naar Barra, 2,5 uur wachten omdat er eerst getankt moest worden, de bonte stoet van auto’s, goederen en mensen op de boot. Aan de overkant kennis gemaakt met Steve, een vriend van Adama. Steve spreekt een beetje Nederlands, hij is deze dag onze chauffeur omdat Adama zijn auto in Banjul heeft laten staan. Reden hiervoor is dat het nooit zeker is of je dezelfde dag met de auto terug kunt. Als voetganger kan dat wel altijd. De rit naar James Island en terug. Wat ongelofelijk veel plezier hebben we gehad tijdens de rit. Marco Borsato en Kensington op de radio! Cashewnoten, na de uitleg van Adama snappen we waarom ze zo duur zijn. Dorpjes onderweg, heel veel zand en armoede, maar ook tekenen van vooruitgang. Men was uitgebreid bezig met de aanleg van elektriciteit.
  Als toetje ‘s-avonds met Adama en zijn broer naar een voetbalwedstrijd geweest. Gambia – Marokko. Ook hier werd weer alles door Adama geregeld. Volgens mij was ik de enige Toubab supporter voor Gambia in het stadion. Daardoor won Gambia dan natuurlijk ook met 1-0. Wat een feest en wat een lol!!
  Derde trip. Makasutu National Park. Leuke trip, rondvaart, wandeling, “Voodoo waarzegger” waar Adama heel hard om moest lachen, Baboons die alles afbreken. Een prima lunch met verrukkelijk gele pepers…. Op de terugweg Tanji Fishmarket bezocht, je weet niet wat je ziet. Uitgebreid rondgekeken, gedroogde en gerookte vis geproefd. Helemaal niet slecht!
  Vierde trip; Vissen met de broeders Sang. Adama durfde niet mee, ondanks dat er 20 zwemvesten voor hem klaarlagen…. Linda vangt een Barracuda!!! Daarna krokodillen aaien.
  Adama vraagt ons aan het einde van deze dag om de volgende ochtend nog een keer met hem mee te gaan naar Wealigara School. Met Adama afgesproken dat, wanneer we wat gaan bijdragen, dit ten goede moet komen aan de hele gemeenschap. We zullen geen cash geld gaan geven. Uiteindelijk besloten om de waterpomp te laten repareren. Adama regelt de technische mannen. Vaste prijs afgesproken. Voorwaarde is wel dat we de pomp de volgende dag, voor ons vertrek, zullen laten installeren en werkend zullen achterlaten. De laatste dag. Samen met Adama de nodige spullen bij de lokale Gamma gekocht. Voor Adama is het heel belangrijk om alle spullen bij de lokale ondernemers te kopen. Zo worden zij er ook beter van. Daarna naar school. In een goed uur is het gefikst. De pomp werkt en omdat de bron een jaar lang niet is gebruikt wordt de eerste 1000 liter water opgepompt zonder te gebruiken. Dit om het gevaar van bacteriële besmettingen te voorkomen. In Gambia wordt niets zomaar weggegooid/verspild zegt Adama en dus ook het opgepompte water niet, dit werd door de “schoonmaak moeders” gebruikt om de toiletten na een jaar weer eens goed schoon te maken. In de avond afscheid genomen van Adama. We zien hem (Ramadan) voor de eerste keer wat drinken en een sigaret roken. Afspraken gemaakt en de linkerhand geschud, we zien elkaar zeker terug.

  Na ons vertrek hebben we via WhatsApp wekelijks contact gehouden met Adama en in november 2018 hebben we onze belofte aan hem ingelost. Hij haalde ons op van het vliegveld. Het was gelijk weer vertrouwd. Samen met hem hebben we weer een aantal prachtige tochten gemaakt. Erg leuk vonden we de keren dat we ‘s-avonds samen met Adama bij de locals hebben gegeten. Hartstikke lekker en goedkoop. Adama weet de lokale eetgelegenheden waar je als Toubab prima kunt eten, dat zijn de lokale eettentjes waar hij zelf ook regelmatig komt. Wij hebben dit samen met hem diverse keren gedaan. Echt een aanrader.
  We hebben rondgekeken op de Albert market in Banjul. Deze markt is wat rustiger dan die van Serekunda. Samen met Adama is dit veilig en goed te doen. Doordat je met Adama bent krijg je gemakkelijk contact met de mensen. Adama helpt je bij het doen van je eerste bod, maar laat je dan zelf verder bieden. Met een simpele hoofdknik laat hij weten of de prijs acceptabel is.
  Ook nu weer gevist en een Barracuda gevangen. Heerlijk zo’n halve dag op een bootje een paar honderd meter uit de kust.
  We hebben samen met Adama Abca’s Creek Lodge bezocht en er geslapen. Een aanrader als je van rust en natuur houdt. Met een gids een uitgebreide wandeling door de mooie natuur gemaakt en s avonds prima gegeten. De volgende dag gevist op de rivier. Lekker primitief zonder hengel maar met een vissnoertje om de vinger.
  Het eerste hoogtepunt op deze reis was de trip naar Paradise Beach, samen met Adama en zijn Kids. Hij had hiervoor speciaal een open 4-weel drive met chauffeur geregeld! Onderweg staat Adama achterin te schreeuwen naar iedereen die het wil horen: “Goodbye, Adama is on Holliday”. Dezelfde dag naar de veemarkt en de Craft Market in Brikama geweest. Op de Craft Market kun je uitgebreid zijn hoe er ambachtelijk met de hand de mooiste dingen van hout worden gemaakt.
  Adama heeft ons een dag naar Cape Point gebracht. Leuke rit over de Kotu Bridge. Lekker geluierd en gegeten. Tijdens deze dag uitgebreid met Adama kunnen praten over de wat serieuzere dingen in het leven. Als je van rust houdt moet je daar zeker en keer naar toe!
  Tijdens deze reis was voor ons het 2e hoogtepunt de kookworkshop in de compound. Adama had geregeld dat we daar een dag mochten meehelpen. Eerst samen naar de lokale markt om de inkopen te doen voor Chicken Jassa. De vrouwen gaan vervolgens koken. De mannen trekken zich terug en drinken thee. Mooi om te zien hoe dat wordt klaargemaakt. Op mijn vraag waarom mannen niet meehelpen de maaltijd te bereiden is het simpele antwoord: Man do other verry important things: “We sit and talk!” Prachtige ervaring en fantastisch gegeten!! Echt een aanrader.
  Vlak bij PocoLoco op het strand staan de standjes van de Fruitlady’s. Omdat Fruitlady Ndey op de website van Maaike stond zijn we naar haar op zoek gegaan. Ndey is echt een schat van een mens die iedere dag haar uiterste best doet de lekkerste fruithapjes te maken. We zijn verschillende keren bij haar geweest. Bij een volgend bezoek aan Gambia zullen we haar zeker weer opzoeken.
  Als het hotelontbijt zat bent dan weet Adama de beste plekjes om lokaal te ontbijten. Stokbrood met een verse omelet of met vlees en groente. Erg lekker en spotgoedkoop.
  Beide vakanties zijn we niet een keer in een supermarkt geweest, maar altijd inkopen wezen doen in een lokaal winkeltje op PocoLoco Strip. Grappig is dat de eigenaresse ook Adama heet. Vraag Adama (onze chauffeur) maar even waar het precies zit.
  Voor iedereen die besluit om met vakantie naar Gambia te gaan: Wil je het echte Gambia zien en bleven, ga dan met een lokale gids en wat ons betreft is dat Adama! Je ziet het land dan vanuit zijn beleving en je krijgt veel meer info dan bij trips die je boekt bij de grote touroperators en bovendien steun je de lokale bevolking!
  Wij gaan zeker nog een keer terug want we zijn nog lang niet uitgekeken!

  Antwoord
 24. mignon

  De week na kerst 2018 naar Gambia geweest. Via internet kwam ik in contact met Maaike. Voor haar is echt geen vraag te veel. Ze vindt het superbelangrijk dat jij een top vakantie in Gambia beleeft en daar doet ze ook alles voor. Met Adama heb ik de toer, die mijn reisorganisatie Avontuur in Zuid Gambia noemt. Tja, het is vakantie dus een school bezoeken kan niet en ik had, omdat ik niet drink, ook geen interesse in de palmwijn en dat is één van de voordelen van een privé toer. Adama heeft er een hele leuke toer van gemaakt en aan het eind van de dag bracht hij me vol impressies terug naar het hotel.
  Helaas had hij al een boeking voor de andere trip die ik wilde maken, volgens mijn reisorganisatie Roots, een dag terug in de tijd. Abdou kwam mij dit keer halen. Ook weer een super avontuur waarbij alles heel goed verzorgd was.
  Het voordeel van op deze manier je excursies boeken is dat je niet afhankelijk bent van het programma en de groep met wie je gaat. Of je nu alleen gaat (zoals ik en ik heb me geen moment onveilig gevoeld) of met de familie: er is van alles mogelijk, de auto’s zijn goed (de wegen minder, maar dat is deel van het avontuur en je hebt gelijk een gratis massage) en i.p.v. dat het geld naar de grote reisorganisaties gaat, gaat het nu naar de mensen zelf. Gewoon doen, dus!!

  Antwoord
 25. Sam en Elke

  Vorige week hadden we als koppel onze eerste ervaring van Gambia. We kwamen vooraf in contact met Maaike om tours te boeken. De communicatie verliep zeer vlot, ze gaf veel informatie en beantwoordde zonder problemen alle vragen die we hadden.

  Eens in Gambia, merkten we direct dat het goed was. We hebben 2 tours gedaan via Gambia Experience en hier hebben we vooral de natuur van Gambia gezien. 1ste tour was Makasutu culture forest + Tanji. 2de tour was Farasutu + Pirang bird watching. Chauffeur Adama is een zeer betrouwbare chauffeur, een rustig iemand. Hij laat je de lokale plekjes zien (die je met grote touroperators niet te zien krijgt). Adama gaf tijdens de rit informatie over Gambia en liet ons ook lekkere lokale producten uit Gambia proeven. Hij gaf ons de nodige tijd om alles rustig te ontdekken, geen haast. Hij babbelde niet heel de tijd, dat vonden we eigenlijk heel fijn. Bij onze 2de tour was er nog een onverwachte wending toen we in de buurt van Baobab Island kwamen. We hebben daar samen met nog een andere gids en 2 touristen een boottocht gedaan die ze nog maar net hadden ontdekt, zelfs Adama kende hem niet. Dat was echt top, nog nooit zulk prachtig boottochtje gedaan! Daar hebben we krokodillen in het wild gezien en veel prachtige exotische vogels. Voor dit laatste was er zeker geen verplichting, Adama gaf hier zelf aan dat hij het lastig vond want dat dit niet voorzien was. We hebben hier zelf beslist dit nog toe te voegen aan onze trip, Adama onderhandelde dan een goede prijs.

  Beide tours zijn een aanrader voor wie van de natuur houdt met ook wat cultuur tussen (tanji). Op stap gaan met locals is top, je steunt daarmee de lokale bevolking en je ziet en beleeft veel meer! Tours boeken met Gambia Experience is echt 200% een aanrader, als wij nog teruggaan naar Gambia dan boeken we zeker hier terug!

  Antwoord
 26. Simone Kol

  In April 2017 voor de eerste keer als alleen reizende vrouw een vakantie naar The Gambia geboekt. Vooraf via fb in contact gekomen met Maaike en m’n interesse voor het boeken van een trip via Gambia Experience was gewekt. De communicatie over de trip verliep makkelijk en duidelijk!
  Met Adama ben ik naar Paradise beach en Tanji geweest. Wat een super ervaring! Onderweg gaf Adama nog veel info over The Gambia, erg leuk! Hij gaf me de tijd te genieten op ’t strand en gaf me een leuke tour bij Tanji. Het was mij duidelijk: Adama is echt een fijne gids!
  Eind december weer een trip naar The Gambia gemaakt en 1 ding stond vast, ik wilde meer zien van het land, en na mijn positieve ervaring met Adama als gids was de keus om weer trips te boeken via Gambia Experience snel gemaakt. Ik besloot om Kerst te vieren in Abca’s Creek Lodge, Adama heeft me gebracht en na Kerst opgehaald, om mij vervolgens naar Boboi Lodge in Kartong te brengen. Beide fijne accomodaties, maar totaal andere omgeving. Begin januari ook nog een trip gemaakt naar Makasutu, wow een must see!
  In april 2018 wederom naar The Gambia, ik wilde nog meer zien van dit mooie landje!
  Dit keer met Adama naar James Island geweest, had hier veel over gehoord en wilde hier echt naar toe. Ik wilde natuurlijk graag eens de ferry experience ervaren, nou en een experience was het! James Island is een must visit, erg aangrijpende trip. Ook nog een ochtendje The Gambia op de fiets verkend, wel even een andere ervaring dan fietsen in Nederland, maar toch leuk! en Adama lette goed op en nam me echt mee naar wegen welke goed begaanbaar waren en waar het niet al te druk was. Kubuneh heb ik in april 2018 ook bezocht, leuk dorpje, waar de kinderen t oprecht leuk vinden dat je langs komt! Als mooie afsluiting van m’n vakantie een bezoekje gebracht aan Wellingara school en de kookworkshop gedaan. Beide super ervaringen. Leuk om eens een school te zien, en zoveel blije kids. Het koken was een ware experience, respect voor de vrouwen hoe zij dit dag in dag uit doen op voor ons relatief primitieve wijze!
  Eind december 2018 wederom terug in The Gambia ( Kerst en oud en nieuw vieren in de warmte was mij in 2017 wel bevallen ;)) Dit keer stond het project van Stichting Care for Natural op m’n programma. Mijn interesse was gewekt bij het zien van de website van deze stichting! Wat een goed werk doen zij, ik wilde dit graag eens zien. De trip ernaar toe was al leuk en eenmaal in Mariama Kunda een interessante rondleiding door het brandwondencentrum en langs de Aloe Vera plantage gehad!
  Erg leuk dat er nu weer nieuwe trips zijn toegevoegd op de site! Ik verheug me al op het doen van nog meer trips via Gambia Experience en kan het iedereen aanbevelen!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *