Bootgids Pa Musa

Pa Musa is de gids waarmee je de boottocht over de rivier The Gambia maakt in Georgetown. Pa is een oudere man en weet uitstekend zijn boot over de rivier te manoeuvreren. Hij wil je heel graag de nijlpaarden laten zien en gaat niet terug voordat hij deze gevonden heeft. Pa neemt geen vaste tijdsduur voor de trip, dit is echt afhankelijk van de nijlpaarden. Ook wijst Pa je tijdens de tocht op vogels, apen en andere bijzondere dieren in de natuur. Pa houdt afstand en laat je echt met je gezelschap genieten van de boottocht. Een tocht met Pa is echt avontuur en zeer de moeite waard!

Kleermaker Tim

Jouw eigen kleding laten maken? Hoe leuk is het om samen met een kleermaker jouw eigen jurk, broek, pak, rok, blouse of colbert te ontwerpen en door hem te laten maken! Dat is pas een souvenir uit Gambia! Tim is een ervaren kleermaker en kan zowel Afrikaanse als Europese kleding op maat maken. Samen met Tim koop je de gewenste stof op de markt of bij een stoffenwinkel. Alleen dat is al een beleving op zich. In zijn atelier neemt Tim je maten op waarna hij aan de slag gaat. Als je bestelling klaar is, dan komt Tim naar je vakantieverblijf zodat je kan passen. Uiteraard kan je dit ook in zijn atelier doen. Tim maakt tevens tassen en dekbedovertrekken dus genoeg souvenirs van Gambia om mee terug naar huis te nemen!
Tim levert kwalitatief goed werk tegen een, voor onze Europese maatstaven, lage prijs. Echt leuk om te ervaren en je gaat met een mooi aandenken naar huis!

Nieuwsgierig naar Tim’s werk? Klik dan hier voor foto’s.

Vogelspotter Farasuto – Ousman Sowe

Ga je vogels spotten in Farasuto? Dan zorgt Ousman Sowe dat je de meest zeldzame vogels ziet! Ousman heeft heel veel ervaring als vogel spotter, opgedaan bij diverse natuurparken in Gambia. Hij heeft alle benodigde diploma’s en mag zichzelf gecertificeerd vogel spotter noemen. Ousman is rustig, houd van een grapje op zijn tijd en neemt de tijd om je Farasuto en haar vogels te laten zien. Omdat Ousman in het bos woont, weet hij precies wat er gebeurt in de natuur en kent hij de plekjes van onder andere de uilen en de nachtzwaluwen. Een ochtend vogel spotten met Ousman in Farasuto is een must do tijdens je vakantie in Gambia!

Lama Barry

Lama Barry is een specialist op het gebied van paardrijden. Hij geeft les, ook aan kinderen, en verzorgt ritten op het strand. Je kunt zelf paardrijden of je laten rijden. Een rit met Lama over het strand is een echte belevenis waarbij je heerlijk tot rust komt!

Een dagje vissen met Alieu Mbey

Alieu heeft een vissersboot (The Yellow Boat) waarmee hij toeristen op meeneemt voor een dagje vissen. Je kunt kiezen voor 2 uurtjes, een halve dag of een hele dag vissen. En natuurlijk wordt jouw catch of the day aan het einde van de trip vers voor je klaargemaakt! Alieu is een vriendelijke jongen en doet deze trip samen met zijn broers. Vraag Adama naar een dagje vissen met Alieu en hij regelt het voor je!

Vogelspotter Ebou Manneh
Ebou Manneh heeft een grote kennis van de vogels in Gambia. Hij weet de vogels te herkennen en zoekt samen met jou de plekjes op waar de bijzondere vogels zich bevinden. Naast zijn kennis over de vogels in Gambia, heeft hij ook heel veel kennis van de planten en bomen. Een dag met Ebou op pad geeft je een geweldig beeld van de vogels en de natuur van Gambia.
Ebou heeft altijd goede zaken gedaan als vogelspotter. Ebou heeft helaas geen auto meer waardoor hij niet dagelijks naar het toeristische deel van Gambia kan reizen om klanten te werven. Ik ben een dag met Ebou op pad geweest en ook als niet vogelkenner was het voor mij een geweldige dag. Ebou is onderhoudend, kan je heel veel vertellen over de natuur van Gambia en gaat echt op zoek naar de bijzondere vogels. Hij spreekt uitstekend Engels en is een echte gastheer. Ebou verdient het om zijn kennis met alle toeristen te delen!

Captain Hippo

Captain Hippo is de bootgids die je naar Baboon Island bij Kuntaur brengt. Hij doet zijn naam eer aan door echt op zoek te gaan naar de nijlpaarden en zeer vaak met succes!
Captain Hippo is een gezellige man, hij houd van een praatje en weet zijn gasten echt goed te vermaken. Naast de boottocht naar Baboon Island, kan Captain Hippo je ook met een kano door een smalle kreek varen. Veel vogels en apen en geweldige natuur! Een dagje op pad met Captain Hippo is echt meer dan een aanrader!

Ezelrijder Ceesay

Ceesay woont in Farafenni, in het binnenland van Gambia. Ceesay probeert met zijn ezel en kar elke dag wat geld te verdienen door balen rijst, flessen olie of andere goederen te transporteren in Farafenni en omgeving. Ceesay heeft het niet makkelijk: zijn vrouw is overleden en hij heeft jonge kinderen waar hij voor moet zorgen.
Ceesay neemt je graag mee met zijn ezelkar om je Farafenni te laten zien. Hij is een gezellige, goedlachse man en hij zorgt dat je een hartstikke leuke ervaring beleeft!