Maaike van Leeuwestijn

Hallo, graag wil ik mij aan je voorstellen. Ik ben Maaike van Leeuwestijn, 46 jaar jong en woonachtig in Apeldoorn. Na een aantal vakanties in Gambia ben ik verliefd geworden op het land. De cultuur, de mensen, de natuur en de diversiteit aan activiteiten hebben gezorgd dat ik Gambia in mijn hart gesloten heb en hier graag mijn vakanties doorbreng.
Gambia is een fijn land om op vakantie te gaan, maar kent ook veel armoede. Het land heeft weinig grondstoffen en is volledig afhankelijk van het toerisme en de agricultuur. Ondanks deze armoede heeft Gambia de naam “the Smiling Coast” gekregen: de bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam en je zal altijd een lach op de gezichten zien!

Ik ben Gambia als mijn “second home” gaan zien en wil mijzelf inzetten om het leven van de mensen in Gambia beter te maken. Door te coachen, inzichten te geven en hun talenten in de spotlight te zetten, hoop ik de mensen te helpen in het vinden van hun kracht en hen weer trots op zichzelf te laten zijn! Met gambiaexperience.nl wil ik een platform ontwikkelen waar de lokale bevolking hun diensten aan de toeristen kan aanprijzen. Dit alles met als doel deze mensen te kunnen laten voorzien in hun eigen levensonderhoud en met als doel de toerist het echte Gambia te laten zien. Ook vind je op gambiaexperience.nl verschillende projecten die hulp nodig hebben en bezocht kunnen worden.

Naast mijn werk voor Gambiaexperience.nl ben ik ook voorzitter van stichting Care for Natural. Op de project locatie in Mariamakunda bevindt zich een brandwondencentrum voor kinderen, het project “Food Security” waar voedzame gewassen worden verbouwd in de strijd tegen verborgen hongersnood, een imkerij en het vrouwentuinen project. Alles met als doel het creeeren van zelfredzaamheid en het behoud van de natuur.

Ik zoek geen verdienmodel voor mijzelf en financier de reizen die ik naar Gambia doe voor mijn eigen projecten en voor de stichting volledig uit eigen zak. Ik doe dit met ontzettend veel plezier en haal mijn energie uit het zien dat het leven van de mensen beter wordt. Ik wil de lokale cultuur meer en meer leren kennen zodat ik mensen nog beter kan helpen. Natuurlijk met een tikje Europese inslag, maar bovenal met respect voor de Afrikaanse cultuur!