Contact

CONTACTGEGEVENS

+31 (0)6 828 29 118
maaikevanleeuwestijn@gmail.com

Contactpersoon:
Maaike van Leeuwestijn

Contactadres:
Nieuwstraat 219
7311 BN Apeldoorn, Nederland

Steun Gambia

Door een kleine bijdrage te geven, kunnen onze talenten zich nog verder ontwikkelen, kunnen we mensen die het hard nodig hebben voorzien van rijst en kunnen wij stichtingen waar wij mee samenwerken nog beter ondersteunen dan wij al doen. Klik hier om te doneren via een betaalverzoek waarin je zelf het bedrag aan kan passen. Of scan onderstaande QR-code.
Namens de mensen in Gambia hartelijk dank voor uw donatie!

Tips en veelgestelde vragen:

Als ik trips boek bij Gambia Experience, hoe werkt dat dan?

Wij maken een planning op basis van jouw wensen en we spreken de prijzen voor de trips af. De gids/chauffeur krijgt de planning en de afgesproken prijzen. We maken een afspraak voor de ophaaltijd voor de 1e trip, deze rest van de ophaaltijden spreek je af met de gids/chauffeur. Afrekenen doe je bij de gids/chauffeur.

Is mijn gids/chauffeur betrouwbaar?

Wij werken met gecertificeerde gidsen die maar 1 missie hebben: jou een geweldige vakantie geven! Een vakantie waar je nog lang over na zult praten en waarmee je misschien andere mensen inspireert om ook naar Gambia te gaan.
Ze hebben allemaal een goede auto die zij goed onderhouden en zijn in bezit van alle benodigde papieren. Ze zorgen altijd voor jouw veiligheid, ook als je hen niet ziet!

Kan ik mijn trips annuleren?

Het organiseren van de trips kost veel tijd en vaak is het nodig om van te voren reserveringen te maken. Onze gidsen/chauffeurs bereiden de trips voor door o.a. hun auto een servicebeurt te geven en iedereen die betrokken is bij de trips te informeren.

Daarom hanteren wij de volgende regels voor het annuleren van trips:

Annulering vanaf 2 weken voor start van de trips: 50 % van het totale bedrag.
Annulering dezelfde dag: 100 % van het totale bedrag.
Je kan jouw trips eenmalig gratis verzetten naar een andere dag (bijv. omdat je ziekt bent).

Heb ik een visum nodig om Gambia binnen te komen?

Voor Gambia is bij een verblijf korter dan 28 dagen geen visum nodig. Uiteraard wel een geldig paspoort, een identiteitsbewijs is niet voldoende. Je paspoort dient bij aankomst in Gambia nog minimaal een half jaar geldig te zijn. Verblijf je langer dan 28 dagen in Gambia? Dan dien je bij de Immigratie op de airport een stempel in je paspoort te laten zetten.

Elke toerist dient bij aankomst en vertrek op het vliegveld € 20,- p.p. voor de Airport Security Fee te betalen. 

Is Gambia veilig?

Gambia is een relatief veilig land, er is relatief weinig criminaliteit. De mensen in Gambia vinden het een eer dat jij hun land komt bezoeken en doen er alles aan om jou de beste vakantie te geven. Natuurlijk moet je altijd je gezonde verstand gebruiken. Doe geen dingen die je normaal gesproken ook niet doet.

Kan ik pinnen in Gambia?

Pinnen in Gambia is relatief onvoordelig. Er is een maximum bedrag per opname en er worden per opname transactiekosten in rekening gebracht.
Het beste advies is Euro’s mee te nemen en in Gambia om te wisselen naar Dalasi. Het is niet mogelijk om in Nederland Euro’s te wisselen naar Dalasi. Wil je toch liever pinnen? Zorg dan dat je betaalpas op werelddekking staat. Houd er rekening mee dat pinnen in het binnenland niet altijd mogelijk is. 

Valuta en geld wisselen

In Gambia betaal je met de Gambiaanse Dalasi (GMD). De koers van de Dalasi wisselt heel snel en is dus niet stabiel. Vraag bij het geld wisselen goed wat de koers van de dag is. Vanwege de vele wisselkantoren is er onderlinge concurrentie wat betekent dat ook geld wisselen onderhandelbaar is. Onze gidsen kunnen je hiermee helpen en kennen de wisselkantoren waar je een goede koers krijgt. Bij grote bedragen kunnen zij voor je onderhandelen.

Hoeveel tip moet ik geven?

De mensen die werken in de bediening, schoonmaak of als gids hebben vaak een laag salaris en zijn afhankelijk van fooien om tot een redelijk inkomen te komen. Het geven van een fooi wordt erg gewaardeerd. Er is geen echte richtlijn voor het geven van een fooi. Denk hierin vooral redelijk in verhouding met het bedrag dat je moet afrekenen.

Hoe kan ik mensen helpen?

Gambia is een arm land en de basis voorzieningen zoals onderwijs en goede gezondheidszorg zijn niet vanzelfsprekend. Wil je mensen helpen? Vraag vooral goed hoe je kan helpen en beloof geen dingen die je niet waar kan maken. Laat mensen in hun waarde: wij zien alles door onze Europese bril en denken het vaak beter te weten. Maar wij kennen de cultuur niet, dus waarom zouden wij alles beter weten?

Is er Malaria in Gambia en moet ik malariatabletten slikken?

Ja, er is malaria in Gambia. Wij geven geen adviezen over het wel of niet slikken van malariatabletten. Laat je informeren en adviseren bij de GGD of gezondheidsdienst.

Welke vaccinaties moet ik hebben?

Wij geven geen advies over vaccinaties. Laat je informeren door de GGD of de Gezondheidsdienst. 

Let op: als je over land naar Senegal wilt reizen, dan is voor Senegal een Gele koorts vaccinatie verplicht. 

Wat is het tijdsverschil?

In onze zomer is het in Gambia 2 uur vroeger en in onze winter is het 1 uur vroeger.

Kan ik topless op het strand liggen en lopen?

Gambia is een grotendeels islamitisch land. Topless zwemmen, zonnen en wandelen is niet verboden, maar niet respectvol naar de bevolking. Dat geldt hetzelfde voor zonder shirt op straat lopen.

Kan ik kraanwater drinken in Gambia?

Het drinken van kraanwater wordt afgeraden. Voor ongeveer 25-50 Dalasi koop je in de lokale supermarkt een fles water van 1,5 liter en ook bij de restaurants en strandtenten koop je relatief goedkoop een fles koud water.

Is er WiFi in Gambia?

Veel hotels en restaurants beschikken over WiFi. De internetverbindingen in Gambia zijn niet van dezelfde kwaliteit als in Europa. Als je veel gebruik maakt van het internet, dan kan je in Gambia een simkaart kopen en deze opwaarderen met megabytes. Ook dan is het internet nog niet 100 % betrouwbaar en snel, maar het werkt vaak beter dan de gemiddelde WiFi.

Stroomvoorziening en stopcontacten

De stroomvoorziening in Gambia is niet voldoende om alle mensen altijd te voorzien van stroom. Dit betekent dat de stroom kan uitvallen. De meeste hotels hebben een generator, het kan soms even duren voordat deze iedereen weer van stroom kan voorzien. Geen stroom betekent ook geen straatverlichting, dus het is handig om een zaklamp (of je telefoon met zaklamp) bij je te dragen. 

De stopcontacten in Gambia zijn Brits, 3 pinnen, dus je hebt een wereldstekker nodig. Vergeet het stop contact niet aan te zetten: vaak zit naast het stopcontact een aan/uit knop.

Kan ik foto's maken in Gambia?

Veel Gambianen vinden het hartstikke leuk om met je op de foto te gaan of om te poseren voor een foto. Maak je zomaar foto’s van mensen in de straat, dan kan het zijn dat men hier niet van gediend is. Houd hier rekening mee.
Zet ook niet zomaar foto’s van mensen op social media. In Europa vinden we het ook niet prettig als jouw foto zonder toestemming op de social media staat!

Hoe is het klimaat in Gambia?

Gedurende het hele jaar ligt de temperatuur tussen de 31 en 35 graden. In de winter is het overdag heerlijk warm en koelt het ’s avonds lekker af. Een vestje en lange broek is dan wel prettig om bij je te hebben. 

Van juni tot september is het regenseizoen in Gambia. Er kunnen dagen zijn dat het helemaal niet regent, er kunnen dagen zijn dat het de hele dag bewolkt is met af en toe en bui én er kunnen dagen zijn dat de zon de hele dag schijnt. Gedurende het regenseizoen kan je nog steeds prima vakantie vieren in Gambia. Houd er wel rekening mee dat niet alles geopend is in het regenseizoen: er zijn strandtenten en restaurants gesloten of alleen in het weekend geopend.

Kan ik zelf autorijden in Gambia?

Zelf auto rijden in Gambia is mogelijk, houd er goed rekening dat het verkeer in Gambia heel anders is dan in Europa. Regels zoals wij deze kennen, gelden niet allemaal in Gambia of er wordt niet naar gehandeld. Houd ook rekening met overstekende honden, koeien, geiten, etc. In het donker rijden is niet aan te raden: de straatverlichting laat regelmatig te wensen over en de mensen en dieren op straat zie je pas op het laatste moment. Een internationaal rijbewijs is in Gambia niet verplicht maar wel aan te raden bij je te dragen.

Kan ik fietsen in Gambia?

Veel toeristen vinden het leuk om Gambia per fiets te ontdekken. Je kunt voor een relatief laag bedrag fietsen huren in Gambia. Houd wel goed rekening met het verkeer. De automobilist in Gambia houd weinig rekening met fietsers: fietsers betalen geen belasting dus hebben geen voorrang en de fietser moet zich aanpassen. Regels zoals wij die in Europa kennen, gelden in Gambia niet, dat wil zeggen er wordt niet altijd naar gehandeld.

Op zoek naar vliegtickets?

Boek hier voordelig jouw tickets bij TUI, Corendon, Brussels Airlines, Royal Air Maroc of Turkish Airlines. De aangeboden trips & rondreizen zijn exclusief vliegtickets.

Vragen of informatie?

Wil je graag meer informatie of heb je vragen over onze reizen? Vul dan onderstaand contactformulier in en we proberen in 5 werkdagen terug te reageren.
Je kunt ook bij onze Tips en veelgestelde vragen kijken, wellicht staat jouw antwoord daar al bij.

Naam(Vereist)