Over Gambia

Over Gambia
The Gambia, oftewel Gambia is het kleinste land van het vasteland van Afrika en ligt geheel ingesloten tussen de Atlantische Oceaan en Senegal. De relatief korte reistijd (6 uur vanuit Nederland en Belgie), het minimale tijdsverschil (1 uur in de winter, 2 uur in de zomer) en de zongarantie, maken Gambia een populaire vakantiebestemming. Vooral in de winter als het in Nederland koud en guur is, is een weekje Gambia zo geboekt tegen relatief lage prijzen.

De economische en politieke situatie in Gambia is stabiel. Het is een islamitisch land en een voorbeeld voor veel westerse en islamitische landen hoe 2 geloven in vrede en met respect samen kunnen leven. Zowel de Christelijke als de Islamitische feestdagen worden gevierd.
Gambia wordt de Smiling Coast genoemd. Het land dankt deze mooie bijnaam aan de altijd lachende en zeer vriendelijke Gambianen.

Niet voor niets wordt Gambia de poort naar Afrika genoemd: een vakantie in Gambia geeft je een goed beeld van Afrika en de cultuur. Met Gambia Experience beleef je Gambia en vier je de vakantie van je leven!

Economische situatie en gevolgen voor het toerisme in Gambia
Gambia is met een gemiddeld inkomen van € 60,- per maand 1 van de armste landen van de wereld. Ruim 66 % van de Gambianen leeft onder de armoedegrens. Het leven in Gambia is zwaar voor de Gambianen. Het opkomende toerisme helpt in de kustgebieden. Veel mannen trekken vanuit het binnenland in het vakantieseizoen naar de kust. Dit is dan ook gelijk de reden waarom je zoveel op straat wordt aangesproken voor “business”: er is teveel aanbod van taxi’s, er is teveel aanbod van gidsen, er is teveel aanbod van wisselkantoren, en ga maar door. Dit maakt het land aantrekkelijk voor toeristen en tegelijkertijd heel onaantrekkelijk voor toeristen. Immers, niet iedereen vindt het prettig steeds aangesproken te worden.

Gambia staat (onterecht!) ook bekend als sexparadijs voor voornamelijk Europese vrouwen. De hustlers en de bumpsters zijn uit op een relatie met een Europese vrouw die de toegang naar Europa kan zijn. Gambia heeft echter meer mooie mensen dan dat er hustlers en bumpsters zijn. Gambia Experience wil de toerist laten zien dat Gambia een fantastisch land is waar je samen met de Gambianen een geweldige vakantie kunt vieren!

Onze trips & rondreizen

(Halve) dagtrips

Hier vind je al onze (halve) dag trips. Laat je inspireren door de mooiste plekjes in Gambia!

Meerdaagse trips en rondreizen

We hebben meerdere rondreizen ontwikkeld waar je alle hotspots van Gambia en Senegal gaat ontdekken! Klik snel voor jouw droom rondreis!

Vogelspot tours

Gambia is een paradijs voor vogelspotters. Interesse in onze vogelspot reizen? Neem contact met ons op en we stellen een fantastische reis voor je samen!

Organisaties in Gambia waar wij mee samen werken

Gambia Experience support the Gambian people

Gambia Experience, de (h)eerlijke beleving van Gambia!

Welkom bij Gambia Experience, de plek waar je alles vindt om jouw vakantie in Gambia vorm te geven. Wij zijn geen reisbureau, maar zoeken de lokale mensen in Gambia die de beste excursies en uitstapjes aanbieden aan de toeristen.
Gambia is een fantastisch land om op vakantie te gaan. Je vindt hier alles: zon en warmte, mooie stranden, geweldige mensen en prachtige natuur. Een vakantie in Gambia betekent een belevenis en een avontuur dat je nooit meer zult vergeten.

Het is ons doel om de mensen in Gambia te kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud en de toerist een onvergetelijke vakantie in Gambia te bieden. Gambia Experience heeft geen winstoogmerk en geen verdienmodel, alle inkomsten uit de excursies en trips gaan 100 % naar de lokale mensen die de trips uitvoeren.

Laat je inspireren door onze excursies en maak jouw eigen wensenlijst, dan zorgen wij voor jouw onvergetelijke vakantie!

Gambia Experience, de (h)eerlijke beleving van Gambia!

 

Vragen of informatie?

Wil je graag meer informatie of heb je vragen over onze reizen? Vul dan onderstaand contactformulier in en we proberen in 5 werkdagen terug te reageren.
Je kunt ook bij onze Tips en veelgestelde vragen kijken, wellicht staat jouw antwoord daar al bij.

Naam(Vereist)