Over ons

Trips & Rondreizen

Positieve reviews

Gidsen

Vogelsoorten

Even voorstellen…

Hallo, ik ben Maaike van Leeuwestijn, 48 jaar jong en woonachtig in Apeldoorn. Na een aantal vakanties in Gambia ben ik verliefd geworden op het land. De mensen, de natuur en cultuur hebben gezorgd dat ik Gambia in mijn hart heb gesloten als mijn tweede thuis.

Gambia is een fantastisch land om op vakantie te gaan, maar kent ook veel armoede. Het land heeft weinig grondstoffen en is volledig afhankelijk van landbouw en toerisme. Ondanks deze armoede heeft Gambia de naam “the Smiling Coast” gekregen: de bevolking is heel vriendelijk en behulpzaam en erg blij en vereerd dat toeristen hun land komen bezoeken.

Mijn visie is dat zelfredzaamheid niet alleen zorgt voor brood op de plank, maar vooral ook zorgt voor eigenwaarde en trots. En ieder mens heeft het nodig om trots op zichzelf te zijn! 
Vanuit deze visie ben ik Gambia Experience begonnen: mensen voorzien van werk door toeristen de mooiste trips en de meest fantastische belevenis in Gambia te bieden!

Inmiddels hebben we al heel veel toeristen alle mooie plekjes van Gambia en intussen ook Senegal mogen laten zien. De reviews spreken voor zich! Ik ben elke keer zo apetrots als ik lees en hoor wat voor geweldige vakantie onze toeristen hebben gehad. Allemaal dankzij de fantastische mensen in Gambia die er werkelijk alles aan doen om de toeristen veilig en met mooie herinneringen naar huis te laten gaan. 

Ik heb geen verdienmodel met Gambia Experience: alle verdiensten gaan naar de mensen in Gambia die de trips uitvoeren. Zo wil ik mijn steentje bijdragen in zelfredzaamheid door het genereren van een inkomen.  

Een vakantie in Gambia is één grote belevenis: de ongelooflijk lieve en leuke mensen, de felle kleuren, de prachtige natuur en de onverwachte situaties waar je in terecht kan komen en die altijd met een lach en creativiteit opgelost worden. Dat is het Gambia dat we je willen laten zien!

Welcome to The Gambia, the smiling coast of Africa!

Gambia Experience support the Gambian people

Gambia Experience, de (h)eerlijke beleving van Gambia!

Welkom bij Gambia Experience, de plek waar je alles vindt om jouw vakantie in Gambia vorm te geven. Wij zijn geen reisbureau, maar zoeken de lokale mensen in Gambia die de beste excursies en uitstapjes aanbieden aan de toeristen.
Gambia is een fantastisch land om op vakantie te gaan. Je vindt hier alles: zon en warmte, mooie stranden, geweldige mensen en prachtige natuur. Een vakantie in Gambia betekent een belevenis en een avontuur dat je nooit meer zult vergeten.

Het is ons doel om de mensen in Gambia te kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud en de toerist een onvergetelijke vakantie in Gambia te bieden. Gambia Experience heeft geen winstoogmerk en geen verdienmodel, alle inkomsten uit de excursies en trips gaan 100 % naar de lokale mensen die de trips uitvoeren.

Onze trips zijn maatwerk. Laat je inspireren door onze excursies en maak jouw eigen wensenlijst, dan zorgen wij voor jouw onvergetelijke vakantie!

Gambia Experience, de (h)eerlijke beleving van Gambia!

 

Projecten en initiatieven

Project locatie Stichting Care for Natural

In Mariama Kunda bevindt zich de projectlocatie van Stichting Care for Natural. Op deze locatie is het Aloë Vera brandwonden-behandelcentrum voor kinderen, het tuinenproject waar 24 vrouwen op biologische wijze hun eigen stuk tuin bewerken, de plantage waar o.a. de Aloe Vera planten worden verbouwd,  en het Honey Bee educational Center.

Je kan de project locatie bezoeken en zo een indruk krijgen van het mooie werk dat de stichting doet. Je krijgt een rondleiding en uitleg van de Gambiaanse project coordinator over de verschillende projecten en het belang van de projecten en je maakt kennis met de Gambiaanse mensen die op de projectlocatie werken.

De stichting heeft ook 2 kamers waar je kunt overnachten. Ervaar de stilte en rust en geniet van de donkere Afrikaanse sterrennacht!

Horse and Donkey Trust

De Gambia Horse and Donkey Trust (GHDT) is een kleine liefdadigheidsorganisatie die een aantal verschillende benaderingen hanteert om het land, de werkende dieren en hun eigenaren te helpen. GHDT heeft tot doel de veterinaire capaciteit te vergroten, het dierenwelzijn te verbeteren en, door beter dierenbeheer, de productiviteit van de werkende paardachtigen te verhogen. Het heeft twee veterinaire ziekenhuizen en verzorgt ook behandelingen voor de dieren. GHDT verzorgt onderwijs en training voor kinderen op scholen en studenten aan het college en de universiteit en biedt ook opleidingen voor de diereneigenaren.

Een bezoek aan het Gambia Horse and Donkey Trust is echt een mooie ervaring. Je krijgt een rondleiding en uitleg over het doel en werkwijze van het GHDT. Uiteraard ontmoet je de patiënten en er is een bezoekerscentrum. Je ziet er ervaart met eigen ogen het mooie en goede werk van het GHDT.

Bezoek school

Wil je tijdens jouw vakantie een school bezoeken? Dat kan! Er zijn zowel aan de kust als in het binnenland scholen met wie wij contact hebben en waar we regelmatig trips naartoe maken. We doen dit altijd in overleg met de schoolleiding waarbij voor ons voorop staat dat we de lessen niet willen verstoren.

Veel scholen hebben het financieel moeilijk: er is onvoldoende budget voor voldoende leraren en onderhoud van de school. Wil je iets doen voor de school? Bespreek dit dan met je chauffeur/gids of neem contact op met ons op.
Als je iets wilt meenemen voor de kinderen: boeken, pennen, schriften zijn voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Dit kan je prima in Gambia kopen, het scheelt je een hoop gesjouw vanuit Europa en je ondersteunt de ondernemer in Gambia!

Wil je een school bezoeken? Neem contact met ons op of bespreek dit met je chauffeur/gids.

Zelf spelletjes maken voor de kinderen

Het onderwijs in Gambia is niet van dezelfde kwaliteit als het onderwijs in Europa. De scholen hebben onvoldoende lesmateriaal en onvoldoende leraren en de kinderen kunnen niet altijd hele dagen naar school. Het ontwikkelen van creativiteit en logisch inzicht is zo belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen en er is niet voldoende materiaal beschikbaar om deze creativiteit te ontwikkelen. Simpele spelletjes als kwartet, memorie en kleine puzzeltjes zijn eenvoudig en goedkoop te maken. Alle voorbeelden en figuren om dit te maken zijn te vinden op internet en met een schaar en lamineermachine heb je zelf de leukste spelletjes om uit te delen!

Resirest

Ervaar de Gambiaanse gastvrijheid en de heerlijke Gambiaanse keuken door bij de mensen thuis te eten! Stichting 4Gambia en ResiRest hebben samen een initiatief opgezet voor thuiskoks in Gambia. Als toerist kan je via ResiRest bij een Gambiaanse familie thuis eten. Een super ervaring om het echte Gambia te beleven en voor de thuiskoks een geweldige kans om mensen te ontmoeten en tegelijkertijd hun inkomen te verhogen. Kortom, een unieke ervaring waarbij je tevens een goed doel steunt! Alle informatie over ResiRest en hoe je hieraan deel kan nemen vind je op ResiRest.com.

Organisaties in Gambia waar wij mee samen werken

Ontdek Gambia

(Halve) dagtrips

Hier vind je al onze (halve) dag trips. Laat je inspireren door de mooiste plekjes in Gambia!

Meerdaagse trips en rondreizen

We hebben meerdere rondreizen ontwikkeld waar je alle hotspots van Gambia en Senegal gaat ontdekken! Klik snel voor jouw droom rondreis!

Vogelspot tours

Gambia is een paradijs voor vogelspotters. Interesse in onze vogelspot reizen? Neem contact met ons op en we stellen een fantastische reis voor je samen!

Vragen of informatie?

Wil je graag meer informatie of heb je vragen over onze reizen? Vul dan onderstaand contactformulier in en we proberen in 5 werkdagen terug te reageren.
Je kunt ook bij onze Tips en veelgestelde vragen kijken, wellicht staat jouw antwoord daar al bij.

Naam(Vereist)