Rondreizen

Parc Nationale de Niokola Koba (Senegal)

Niokola Koba is een nationaal Park in Senegal, ten oosten van Gambia. Dit nationaal park omvat meer dan 900.000 hectare waarmee dit park het grootste aaneengesloten natuurreservaat van West-Afrika is. Het landschap is heel gevarieerd: groene bossen rondom de rivier The Gambia, droge savannes, meren en moerassen. In Niokola Koba leven onder andere antilopen, apen, krokodillen, nijlpaarden, leeuwen, zwijnen en veel verschillende vogels. Niokola Koba is in 1981 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst en verschillende NGO’s werken samen met de bevolking in de omliggende dorpjes aan het beheer en behoud van het park.

Vanuit het kustgebied van Gambia vertrek je naar Wassadou, Senegal. Wassadou ligt naast het nationaal park Niokola Koba en hier verblijf je in een guesthouse. Het guesthouse is prachtig gelegen aan de rivier The Gambia en bied een oase van rust. Het enige dat je hoort zijn de apen die slingeren door de bomen en hele gesprekken met elkaar voeren.
De volgende ochtend vertrek je vroeg met een safari-auto waarmee je onder begeleiding van een gids het park gaat bezoeken. De safari duurt de hele dag en je ziet een verscheidenheid aan antilopen, zwijnen, krokodillen, vogels, en wilde zwijnen. In een kampement aan de rivier wordt de lunch geserveerd.

Aan het eind van de middag is de safari door het park ten einde en rijd je weer richting  het guesthouse in Wassadou, waar je nog één nacht in alle rust doorbrengt.

De volgende dag vertrekken we vroeg terug naar Gambia en zijn we begin van de avond weer terug aan de kust van Gambia.

Let op: bij de grensovergang naar Senegal moet je middels jouw vaccinatieboekje kunnen aantonen dat je ingeënt bent tegen de Gele koorts.

Duur van de trip:
3 dagen

Te combineren met:
River Gambia National Parc

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wil je meer weten over deze rondreis? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ

Reviews

Was voor ons de eerste keer Gambia we vonden het best spannend.
We kregen een tip om eens op deze site te kijken en contact op te nemen met Maaike
Daar hebben we geen spijt van
3 prachtige excursies gedaan en super geregeld!
We hadden een lieve gids Lamin en hij is een goeie chauffeur ( wat best fijn is in alle hectiek soms ) we voelde ons ook veilig bij en met hem .
Wij vonden het erg prettig om vooraf al wat te plannen samen met Maaike
Ook last minute nog een excursie geboekt en dat was ook geen probleem
Je word goed op de hoogte gehouden van alles erg fijn !!
Zal dit zeker iedereen aanraden .
Maar wat een land …. We komen zeker terug ❤️
Nogmaals Bedankt Maaike en Lamin 

Sandra ten hoope 
18 maart 2024 om 22:40

 

We hadden een 18 daagse vakantie naar Senegal en Gambia geboekt. Niks vooruit geboekt, we wilden graag onze eigen tour maken. Via een vriend kwamen we in contact met Maaike. Het concept sprak ons direct aan: eerlijk loon en alles direct naar de betrokkenen.
Vooraf gaf ze nog een aantal handige tips, onder andere neem voldoende cash geld mee. En wij raden aan ook voldoende 5, 10 en 20 euro biljetten mee te nemen. Daar kun je ook makkelijk mee betalen.
Ze heeft voor ons een vierdaagse tour uitgestippeld. Een mix tussen natuur en cultuur. We wilden ook graag het gewone leven in Gambia ontmoeten. Alles is mogelijk. Wij hadden gids Adama en gids in opleiding (vooraf toestemming voor gegeven) Modou mee. Bijzonder ervaren, veel connecties, goed zien wat we nodig hadden zonder het gevoel te krijgen dat we in de gaten gehouden werden. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Aanpassingen in het programma waren geen probleem, er komt altijd een oplossing. Dat bleek ook toen we op 1 dag wel bijzonder veel veel pech hadden met het vervoer. Door zijn connecties, creativiteit, doorzettingsvermogen en veerkracht kwam er altijd weer een oplossing voor het ontstane probleem. Het programma moest door de autopech behoorlijk omgegooid (ook omdat de ferry defect was in onze week), en daardoor hebben we bijzondere ontmoetingen met locals gehad, wat ons zeer geraakt heeft. De gastvrijheid van de Gambianen die eten wilden aanbieden, terwijl ze zelf niet zoveel hebben, is ontroerend. Uit nood een deeltje van de route met een lokale bus gedaan. Ook dat was een beleving.
Via Adama konden we extra geld geven aan locale gidsen zonder dat dat moest worden afgedragen aan bazen of tussenpersonen.
We hebben ons ieder moment veilig gevoeld door de zorg van de Adama en Modou, en dat is fijn en belangrijk in een voor ons onbekend land.
Het meer dan een tour, omdat hun doel is om het ons zoveel mogelijk naar de zin te maken, en niet zozeer een programma afdraaien. Ze hebben snel door wat je graag wilt en nodig hebt en haken daar op in.
We hebben een bijzondere reis gehad, waar zij een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd. Dank jullie wel!

Erna
10 maart 2024 om 22:08 

We hebben een geweldige week Gambia achter de rug. We hebben een 2 daagse excursie en 2 dagtochten geboekt via Maaike. Alles perfect geregeld. Heldere communicatie van te voren en ter plekke. Onze gids Bob, een zeer ervaren en prettige chauffeur heeft ervoor gezorgd dat we een mooie indruk hebben gekregen. Naast het programma nam Bob ons spontaal mee naar een babyshower. Een onvergetelijke ervaring. We kunnen iedereen aanraden om een programma samen te stellen met Maaike van Gambia Experience en niet alleen op een bedje bij het hotel te gaan liggen. Het levert echt een belevenis op.

Jeannette van Iersel
8 maart 2024 om 10:10