Rondreizen

River Gambia National Parc

Deze 2-daagse trip leid je naar het River Gambia National Parc in het binnenland van Gambia. Het River Gambia National Parc is bekend vanwege de prachtige natuur, de nijlpaarden, krokodillen, Baboon Island, en de verscheidenheid aan vogels.
De rit door het binnenland is indrukwekkend en geeft je een geweldige indruk van de natuur en cultuur. Onderweg kan je dorpjes en de lokale markten bezoeken. Je overnacht in een guesthouse in Kuntaur gelegen aan de rivier The Gambia.

In Kuntaur maak je een boottocht door het River National Parc naar Baboon Island, het Chimpanzee Rehabilitation Project. De chimpansees zijn begin 1970 weer teruggebracht naar het eiland en inmiddels leven hier 4 verschillende groepen chimpansees.
De bootgids is Captain Hippo en hij doet zijn naam eer aan omdat hij weet waar de kans op nijlpaarden spotten het grootst is. Captain Hippo woont al zijn hele leven aan de rivier en kent de rivier en de dieren dan ook op ’n duimpje. Zijn trip is pas compleet als jij de nijlpaarden en de chimpansees hebt gezien! Ook kent hij de vele vogelsoorten en de vele andere apensoorten die hier leven.
Onderweg komt de gids van Baboon Island aan boord die je alles vertelt over het ontstaan van Baboon Island en uitleg uit welke activiteiten er ondernomen worden om de chimpansees goed te onderhouden. Aangekomen bij de eilanden zie je op afstand de chimpansees al in de bomen hangen en zitten. Je krijgt ruim de kans de chimpansees te bekijken en mooie foto’s te maken.

Uiteraard bezoek je ook de steencirkels van Senegambia. Aan de noordelijke oever van de Gambia rivier tot de Saloumrivier (Senegambia) is een groot aantal steencirkels terug te vinden. De steencirkels wijzen op een vroegere aanwezigheid van een welvarende, goedgeorganiseerde en standvastige cultuur. Steencirkels zijn op verschillende plaatsen in Europa en Azië terug te vinden waarvan het bekendste voorbeeld Stonehenge (Engeland) is.
De steencirkels van Wassu zijn het zeer bekend en staan op de Wereld Erfgoed lijst van Unesco. Een lokale gids leid je rond en vertelt over de historie en de spiritualiteit van de steencirkels. De rondleiding door de gids is echt de moeite waard: hij heeft een fantastische filosofie over hoe de steencirkels zijn opgebouwd.

Duur van de trip:
2 dagen

Te combineren met:
Niokola Koba
Rondreis Gambia
Farafenni Sunday Market
James Island
Baobab Island

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wil je meer weten over deze rondreis? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ

Reviews

Was voor ons de eerste keer Gambia we vonden het best spannend.
We kregen een tip om eens op deze site te kijken en contact op te nemen met Maaike
Daar hebben we geen spijt van
3 prachtige excursies gedaan en super geregeld!
We hadden een lieve gids Lamin en hij is een goeie chauffeur ( wat best fijn is in alle hectiek soms ) we voelde ons ook veilig bij en met hem .
Wij vonden het erg prettig om vooraf al wat te plannen samen met Maaike
Ook last minute nog een excursie geboekt en dat was ook geen probleem
Je word goed op de hoogte gehouden van alles erg fijn !!
Zal dit zeker iedereen aanraden .
Maar wat een land …. We komen zeker terug ❤️
Nogmaals Bedankt Maaike en Lamin 

Sandra ten hoope 
18 maart 2024 om 22:40

 

We hadden een 18 daagse vakantie naar Senegal en Gambia geboekt. Niks vooruit geboekt, we wilden graag onze eigen tour maken. Via een vriend kwamen we in contact met Maaike. Het concept sprak ons direct aan: eerlijk loon en alles direct naar de betrokkenen.
Vooraf gaf ze nog een aantal handige tips, onder andere neem voldoende cash geld mee. En wij raden aan ook voldoende 5, 10 en 20 euro biljetten mee te nemen. Daar kun je ook makkelijk mee betalen.
Ze heeft voor ons een vierdaagse tour uitgestippeld. Een mix tussen natuur en cultuur. We wilden ook graag het gewone leven in Gambia ontmoeten. Alles is mogelijk. Wij hadden gids Adama en gids in opleiding (vooraf toestemming voor gegeven) Modou mee. Bijzonder ervaren, veel connecties, goed zien wat we nodig hadden zonder het gevoel te krijgen dat we in de gaten gehouden werden. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Aanpassingen in het programma waren geen probleem, er komt altijd een oplossing. Dat bleek ook toen we op 1 dag wel bijzonder veel veel pech hadden met het vervoer. Door zijn connecties, creativiteit, doorzettingsvermogen en veerkracht kwam er altijd weer een oplossing voor het ontstane probleem. Het programma moest door de autopech behoorlijk omgegooid (ook omdat de ferry defect was in onze week), en daardoor hebben we bijzondere ontmoetingen met locals gehad, wat ons zeer geraakt heeft. De gastvrijheid van de Gambianen die eten wilden aanbieden, terwijl ze zelf niet zoveel hebben, is ontroerend. Uit nood een deeltje van de route met een lokale bus gedaan. Ook dat was een beleving.
Via Adama konden we extra geld geven aan locale gidsen zonder dat dat moest worden afgedragen aan bazen of tussenpersonen.
We hebben ons ieder moment veilig gevoeld door de zorg van de Adama en Modou, en dat is fijn en belangrijk in een voor ons onbekend land.
Het meer dan een tour, omdat hun doel is om het ons zoveel mogelijk naar de zin te maken, en niet zozeer een programma afdraaien. Ze hebben snel door wat je graag wilt en nodig hebt en haken daar op in.
We hebben een bijzondere reis gehad, waar zij een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd. Dank jullie wel!

Erna
10 maart 2024 om 22:08 

We hebben een geweldige week Gambia achter de rug. We hebben een 2 daagse excursie en 2 dagtochten geboekt via Maaike. Alles perfect geregeld. Heldere communicatie van te voren en ter plekke. Onze gids Bob, een zeer ervaren en prettige chauffeur heeft ervoor gezorgd dat we een mooie indruk hebben gekregen. Naast het programma nam Bob ons spontaal mee naar een babyshower. Een onvergetelijke ervaring. We kunnen iedereen aanraden om een programma samen te stellen met Maaike van Gambia Experience en niet alleen op een bedje bij het hotel te gaan liggen. Het levert echt een belevenis op.

Jeannette van Iersel
8 maart 2024 om 10:10