Rondreizen

Saloum Delta National Parc

Deze trip leid je naar het Saloum Delta National Parc in Senegal, net over de grens van Gambia. Wie bij het raam heeft gezeten in het vliegtuig naar Gambia, heeft mogelijk de ongelooflijk mooie delta vanuit de lucht gezien.
Saloum Delta National Park  is een nationaal park van 760 vierkante kilometer (190.000 hectare). Het werd opgericht in 1976 en ligt in de Saloum-delta op het kruispunt van de Saloum-rivier en de Noord-Atlantische Oceaan. Het park maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed.

Vanaf je vakantieadres steken we de ferry over naar Barra en rijden we naar de grens met Senegal.
We bezoeken het park aan de kant van Toubakouta, ongeveer een uur rijden vanaf de grens tussen Gambia en Senegal. In Toubakouta zijn een aantal gezellige restaurants en guesthouses en hier gaan we overnachten.

Aan het eind van de middag maken we een boottocht door de delta en bezoeken we “l’ile des oiseaux”, vogeleiland. Hier blijven we dobberen op het water en zien we de vogels aankomen, op weg naar hun slaapplaats voor de nacht. De bomen op het eiland worden steeds witter door de grote aantallen vogels die hier gaan slapen!

We overnachten in een gezellig guesthouse en de volgende ochtend maken we een wandeling door de omgeving. Toubakouta is een toeristisch dorp vanwege de gunstige ligging en tegelijkertijd een heel rustig dorp. De natuur is prachtig en in het bos komen we verschillende apen tegen.
Na de wandeling is het tijd om weer terug te gaan naar Gambia.

Let op: bij de grensovergang naar Senegal moet je middels jouw vaccinatieboekje kunnen aantonen dat je ingeënt bent tegen de Gele koorts.

Duur van de trip:
2 dagen

Te combineren met:
Jinack Island
James Island

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wil je meer weten over deze rondreis? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ

Reviews

Was voor ons de eerste keer Gambia we vonden het best spannend.
We kregen een tip om eens op deze site te kijken en contact op te nemen met Maaike
Daar hebben we geen spijt van
3 prachtige excursies gedaan en super geregeld!
We hadden een lieve gids Lamin en hij is een goeie chauffeur ( wat best fijn is in alle hectiek soms ) we voelde ons ook veilig bij en met hem .
Wij vonden het erg prettig om vooraf al wat te plannen samen met Maaike
Ook last minute nog een excursie geboekt en dat was ook geen probleem
Je word goed op de hoogte gehouden van alles erg fijn !!
Zal dit zeker iedereen aanraden .
Maar wat een land …. We komen zeker terug ❤️
Nogmaals Bedankt Maaike en Lamin 

Sandra ten hoope 
18 maart 2024 om 22:40

 

We hadden een 18 daagse vakantie naar Senegal en Gambia geboekt. Niks vooruit geboekt, we wilden graag onze eigen tour maken. Via een vriend kwamen we in contact met Maaike. Het concept sprak ons direct aan: eerlijk loon en alles direct naar de betrokkenen.
Vooraf gaf ze nog een aantal handige tips, onder andere neem voldoende cash geld mee. En wij raden aan ook voldoende 5, 10 en 20 euro biljetten mee te nemen. Daar kun je ook makkelijk mee betalen.
Ze heeft voor ons een vierdaagse tour uitgestippeld. Een mix tussen natuur en cultuur. We wilden ook graag het gewone leven in Gambia ontmoeten. Alles is mogelijk. Wij hadden gids Adama en gids in opleiding (vooraf toestemming voor gegeven) Modou mee. Bijzonder ervaren, veel connecties, goed zien wat we nodig hadden zonder het gevoel te krijgen dat we in de gaten gehouden werden. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Aanpassingen in het programma waren geen probleem, er komt altijd een oplossing. Dat bleek ook toen we op 1 dag wel bijzonder veel veel pech hadden met het vervoer. Door zijn connecties, creativiteit, doorzettingsvermogen en veerkracht kwam er altijd weer een oplossing voor het ontstane probleem. Het programma moest door de autopech behoorlijk omgegooid (ook omdat de ferry defect was in onze week), en daardoor hebben we bijzondere ontmoetingen met locals gehad, wat ons zeer geraakt heeft. De gastvrijheid van de Gambianen die eten wilden aanbieden, terwijl ze zelf niet zoveel hebben, is ontroerend. Uit nood een deeltje van de route met een lokale bus gedaan. Ook dat was een beleving.
Via Adama konden we extra geld geven aan locale gidsen zonder dat dat moest worden afgedragen aan bazen of tussenpersonen.
We hebben ons ieder moment veilig gevoeld door de zorg van de Adama en Modou, en dat is fijn en belangrijk in een voor ons onbekend land.
Het meer dan een tour, omdat hun doel is om het ons zoveel mogelijk naar de zin te maken, en niet zozeer een programma afdraaien. Ze hebben snel door wat je graag wilt en nodig hebt en haken daar op in.
We hebben een bijzondere reis gehad, waar zij een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd. Dank jullie wel!

Erna
10 maart 2024 om 22:08 

We hebben een geweldige week Gambia achter de rug. We hebben een 2 daagse excursie en 2 dagtochten geboekt via Maaike. Alles perfect geregeld. Heldere communicatie van te voren en ter plekke. Onze gids Bob, een zeer ervaren en prettige chauffeur heeft ervoor gezorgd dat we een mooie indruk hebben gekregen. Naast het programma nam Bob ons spontaal mee naar een babyshower. Een onvergetelijke ervaring. We kunnen iedereen aanraden om een programma samen te stellen met Maaike van Gambia Experience en niet alleen op een bedje bij het hotel te gaan liggen. Het levert echt een belevenis op.

Jeannette van Iersel
8 maart 2024 om 10:10