Onze trips & rondreizen

(Halve) dagtrips

Hier vind je al onze (halve) dag trips. Laat je inspireren door de mooiste plekjes in Gambia!

Meerdaagse trips en rondreizen

We hebben meerdere rondreizen ontwikkeld waar je alle hotspots van Gambia en Senegal gaat ontdekken! Klik snel voor jouw droom rondreis!

Vogelspot tours

Gambia is een paradijs voor vogelspotters. Interesse in onze vogelspot reizen? Neem contact met ons op en we stellen een fantastische reis voor je samen!

Projecten en initiatieven

Project locatie Stichting Care for Natural

In Mariama Kunda bevindt zich de projectlocatie van Stichting Care for Natural. Op deze locatie is het Aloë Vera brandwonden-behandelcentrum voor kinderen, het tuinenproject waar 24 vrouwen op biologische wijze hun eigen stuk tuin bewerken, de plantage waar o.a. de Aloe Vera planten worden verbouwd,  en het Honey Bee educational Center.

Je kan de project locatie bezoeken en zo een indruk krijgen van het mooie werk dat de stichting doet. Je krijgt een rondleiding en uitleg van de Gambiaanse project coordinator over de verschillende projecten en het belang van de projecten en je maakt kennis met de Gambiaanse mensen die op de projectlocatie werken.

De stichting heeft ook 2 kamers waar je kunt overnachten. Ervaar de stilte en rust en geniet van de donkere Afrikaanse sterrennacht!

Horse and Donkey Trust

De Gambia Horse and Donkey Trust (GHDT) is een kleine liefdadigheidsorganisatie die een aantal verschillende benaderingen hanteert om het land, de werkende dieren en hun eigenaren te helpen. GHDT heeft tot doel de veterinaire capaciteit te vergroten, het dierenwelzijn te verbeteren en, door beter dierenbeheer, de productiviteit van de werkende paardachtigen te verhogen. Het heeft twee veterinaire ziekenhuizen en verzorgt ook behandelingen voor de dieren. GHDT verzorgt onderwijs en training voor kinderen op scholen en studenten aan het college en de universiteit en biedt ook opleidingen voor de diereneigenaren.

Een bezoek aan het Gambia Horse and Donkey Trust is echt een mooie ervaring. Je krijgt een rondleiding en uitleg over het doel en werkwijze van het GHDT. Uiteraard ontmoet je de patiënten en er is een bezoekerscentrum. Je ziet er ervaart met eigen ogen het mooie en goede werk van het GHDT.

Bezoek school

Wil je tijdens jouw vakantie een school bezoeken? Dat kan! Er zijn zowel aan de kust als in het binnenland scholen met wie wij contact hebben en waar we regelmatig trips naartoe maken. We doen dit altijd in overleg met de schoolleiding waarbij voor ons voorop staat dat we de lessen niet willen verstoren.

Veel scholen hebben het financieel moeilijk: er is onvoldoende budget voor voldoende leraren en onderhoud van de school. Wil je iets doen voor de school? Bespreek dit dan met je chauffeur/gids of neem contact op met ons op.
Als je iets wilt meenemen voor de kinderen: boeken, pennen, schriften zijn voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Dit kan je prima in Gambia kopen, het scheelt je een hoop gesjouw vanuit Europa en je ondersteunt de ondernemer in Gambia!

Wil je een school bezoeken? Neem contact met ons op of bespreek dit met je chauffeur/gids.

Zelf spelletjes maken voor de kinderen

Het onderwijs in Gambia is niet van dezelfde kwaliteit als het onderwijs in Europa. De scholen hebben onvoldoende lesmateriaal en onvoldoende leraren en de kinderen kunnen niet altijd hele dagen naar school. Het ontwikkelen van creativiteit en logisch inzicht is zo belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen en er is niet voldoende materiaal beschikbaar om deze creativiteit te ontwikkelen. Simpele spelletjes als kwartet, memorie en kleine puzzeltjes zijn eenvoudig en goedkoop te maken. Alle voorbeelden en figuren om dit te maken zijn te vinden op internet en met een schaar en lamineermachine heb je zelf de leukste spelletjes om uit te delen!

Resirest

Ervaar de Gambiaanse gastvrijheid en de heerlijke Gambiaanse keuken door bij de mensen thuis te eten! Stichting 4Gambia en ResiRest hebben samen een initiatief opgezet voor thuiskoks in Gambia. Als toerist kan je via ResiRest bij een Gambiaanse familie thuis eten. Een super ervaring om het echte Gambia te beleven en voor de thuiskoks een geweldige kans om mensen te ontmoeten en tegelijkertijd hun inkomen te verhogen. Kortom, een unieke ervaring waarbij je tevens een goed doel steunt! Alle informatie over ResiRest en hoe je hieraan deel kan nemen vind je op ResiRest.com.

(Halve) Dagtrips

Meerdaagse trips & Rondreizen

Vogelspot tours

Gambia is een perfect land om vogels te spotten. Ben je benieuwd wat voor vogelspot tours er mogelijk zijn? Hou dan onze website in de gaten voor de updates of neem contact op voor meer informatie.

Reviews

Was voor ons de eerste keer Gambia we vonden het best spannend.
We kregen een tip om eens op deze site te kijken en contact op te nemen met Maaike
Daar hebben we geen spijt van
3 prachtige excursies gedaan en super geregeld!
We hadden een lieve gids Lamin en hij is een goeie chauffeur ( wat best fijn is in alle hectiek soms ) we voelde ons ook veilig bij en met hem .
Wij vonden het erg prettig om vooraf al wat te plannen samen met Maaike
Ook last minute nog een excursie geboekt en dat was ook geen probleem
Je word goed op de hoogte gehouden van alles erg fijn !!
Zal dit zeker iedereen aanraden .
Maar wat een land …. We komen zeker terug ❤️
Nogmaals Bedankt Maaike en Lamin 

Sandra ten hoope 
18 maart 2024 om 22:40

 

We hadden een 18 daagse vakantie naar Senegal en Gambia geboekt. Niks vooruit geboekt, we wilden graag onze eigen tour maken. Via een vriend kwamen we in contact met Maaike. Het concept sprak ons direct aan: eerlijk loon en alles direct naar de betrokkenen.
Vooraf gaf ze nog een aantal handige tips, onder andere neem voldoende cash geld mee. En wij raden aan ook voldoende 5, 10 en 20 euro biljetten mee te nemen. Daar kun je ook makkelijk mee betalen.
Ze heeft voor ons een vierdaagse tour uitgestippeld. Een mix tussen natuur en cultuur. We wilden ook graag het gewone leven in Gambia ontmoeten. Alles is mogelijk. Wij hadden gids Adama en gids in opleiding (vooraf toestemming voor gegeven) Modou mee. Bijzonder ervaren, veel connecties, goed zien wat we nodig hadden zonder het gevoel te krijgen dat we in de gaten gehouden werden. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Aanpassingen in het programma waren geen probleem, er komt altijd een oplossing. Dat bleek ook toen we op 1 dag wel bijzonder veel veel pech hadden met het vervoer. Door zijn connecties, creativiteit, doorzettingsvermogen en veerkracht kwam er altijd weer een oplossing voor het ontstane probleem. Het programma moest door de autopech behoorlijk omgegooid (ook omdat de ferry defect was in onze week), en daardoor hebben we bijzondere ontmoetingen met locals gehad, wat ons zeer geraakt heeft. De gastvrijheid van de Gambianen die eten wilden aanbieden, terwijl ze zelf niet zoveel hebben, is ontroerend. Uit nood een deeltje van de route met een lokale bus gedaan. Ook dat was een beleving.
Via Adama konden we extra geld geven aan locale gidsen zonder dat dat moest worden afgedragen aan bazen of tussenpersonen.
We hebben ons ieder moment veilig gevoeld door de zorg van de Adama en Modou, en dat is fijn en belangrijk in een voor ons onbekend land.
Het meer dan een tour, omdat hun doel is om het ons zoveel mogelijk naar de zin te maken, en niet zozeer een programma afdraaien. Ze hebben snel door wat je graag wilt en nodig hebt en haken daar op in.
We hebben een bijzondere reis gehad, waar zij een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd. Dank jullie wel!

Erna
10 maart 2024 om 22:08 

We hebben een geweldige week Gambia achter de rug. We hebben een 2 daagse excursie en 2 dagtochten geboekt via Maaike. Alles perfect geregeld. Heldere communicatie van te voren en ter plekke. Onze gids Bob, een zeer ervaren en prettige chauffeur heeft ervoor gezorgd dat we een mooie indruk hebben gekregen. Naast het programma nam Bob ons spontaal mee naar een babyshower. Een onvergetelijke ervaring. We kunnen iedereen aanraden om een programma samen te stellen met Maaike van Gambia Experience en niet alleen op een bedje bij het hotel te gaan liggen. Het levert echt een belevenis op.

Jeannette van Iersel
8 maart 2024 om 10:10

Vragen of informatie?

Wil je graag meer informatie of heb je vragen over onze reizen? Vul dan onderstaand contactformulier in en we proberen in 5 werkdagen terug te reageren.
Je kunt ook bij onze Tips en veelgestelde vragen kijken, wellicht staat jouw antwoord daar al bij.

Naam(Vereist)